El Delta de l’Ebre acull la cinquena edició del consolidat Delta Birding Festival

El festival internacional d’ornitologia acollirà conferències, cursos i moltes activitats per a ornitòlegs i amants de la natura

El MónNatura envoltat de flamencs
El MónNatura envoltat de flamencs | Cedida
Redacció
30 d'agost del 2018
Actualitzat a les 17:42h
Els propers dies 21, 22 i 23 de setembre, el Delta de l’Ebre es convertirà en la capital dels amants i estudiosos dels ocells amb la cinquena edició del festival internacional d’ornitologia. El Delta Birding Festival, que tindrà lloc a MónNatura Delta, coorganitzat per Oryx, l’Institut Català d’Ornitologia (ICO), i la Fundació Catalunya La Pedrera, arriba enguany a la cinquena edició consolidat i amb un gran èxit de convocatòria any rere any, i amb més de 2.000 visitants en la darrera edició.

El Festival vol posar en valor el territori on es desenvolupa, el Delta de l’Ebre. Un territori ric en biodiversitat però també ric en paisatge, gastronomia, serveis i sobretot en la seua gent. Institucions i empreses de l’entorn donen suport al Festival ja que veuen en ell una oportunitat de consolidar i localitzar internacionalment el territori més encara.

El Patronat de Turisme de les Terres de l’Ebre, l’Ajuntament d’Amposta, l’Associació d’Empreses i Activitats turístiques del Delta de l’Ebre i el Parc Natural del Delta donen suport institucional i promocional. Però també empreses privades com Infosa (explotació de sal de les Salines de la Trinitat), Creuers del Delta, Riet Vell, Hotels (l’Algadir, Mediterrani Blau, …) donen facilitats i aposten pel Festival. Tots ells ajuden a fer del Delta Birding Festival un esdeveniment consolidat i de renom internacional.

Més d’un centenar de propostes pensades per a totes les edats ompliran la graella de l’únic festival d’ornitologia de Catalunya. Per cinquè any consecutiu al Delta de l’Ebre, un dels espais naturals més importants de la Mediterrània Occidental, s’oferirà un programa d’activitats ampli i atractiu amb conferències, cursos, tallers, concursos, sortides guiades, i moltes altres activitats, acompanyades d’una gran fira de productes i serveis, pensats per als ornitòlegs i per als amants de la natura en general. 

A més, el festival destina el benefici econòmic de les entrades a projectes relacionats amb l’estudi i la conservació dels ocells i la natura. Enguany la protagonista seguirà sent la tórtora euroasiàtica, a la qual l’edició anterior del Festival ja li va destinar 4.000€ per marcar-les amb GPS i geolocalitzadors i saber què està passant amb les poblacions europees d’este ocell, en dramàtica caiguda. En l’àmbit més local, es destinen fons al còlit negre, també en disminució.