Quatre farmàcies ebrenques se sumen al programa Alletafarma com a punts de suport a la lactància materna

23 farmàcies de tota la província de Tarragona oferixen este servei des d’este mes

Redacció
30 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:31h
Una de les farmàcies adherides a la iniciativa.
Una de les farmàcies adherides a la iniciativa. | LaCalaRTV
Quatre farmàcies de tres poblacions de les Terres de l’Ebre  -Tortosa, l’Ametlla de Mar i Santa Bàrbara- s’han sumat al programa Alletafarma que ha posat en marxa este mes el Col·legi Oficial de Frmacèutics de Tarragona (COFT), per actuar com a punts de suport i assessorament a la lactancia materna. Les farmàcies són Gamundi i Maria Teresa Bertomeu, de Tortosa; Pedrola, de l’Ametlla de Mar i Bertomeu, de Santa Bàrbara.

El Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona (COFT), mitjançant el Grup de Treball (GdT) Lactància materna i amb la col·laboració d’especialistes –com pediatres i llavadores-, han posat en marxa esta iniciativa, amb l’elaboració d’unes fitxes de suport que exemplifiquen situacions molt demandades per la població durant la lactància, com l’agafament al pit, clivelles als mugrons, crisi o brot de creixement, mastitis o pujada de la llet, entre altres.

D’altra banda, tots els farmacèutics que s’han sumat a esta iniciativa han realitzat una completa formació -teòrica i pràctica- amb la finalitat d’aconseguir l’objectiu d’incrementar i promocionar la lactància materna amb accions des de l’àmbit de la farmacia.

Cal recordar que l'Organització Mundial de la Salut recomana la lactància materna com a alimentació exclusiva durant els sis primers mesos de vida, per aconseguir un creixement, un desenvolupament i una salut òptima dels lactants. “Per tant, el farmacèutic comunitari es troba diàriament davant els dubtes i el desconeixement de moltes mares lactants que acudixen a la seua farmàcia a demanar consell”, manifesta Joaquim Nolla, president del COFT.

“Sensibilitzats per esta qüestió, al 2017, un grup de farmacèutics, amb la col·laboració del COFT, vam crear un grup de treball amb la finalitat de promocionar i protegir la Lactància Materna des de la farmàcia comunitària”, afegix Roser Olivella, coordinadora del GdT del COFT, Lactància materna: formació, promoció i suport des de la farmàcia.