Els Mossos denuncien 15 infraccions en un control de pesca a Deltebre

Una de les persones denunciada durant el dispositiu era responsable de set infraccions i ja havia estat denunciada el passat mes de juliol

La Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra ha intervingut en el control
La Unitat Aquàtica dels Mossos d'Esquadra ha intervingut en el control | Cedida
Redacció
29 d'agost del 2018
Actualitzat a les 16:28h
Els Mossos d'Esquadra van efectuar un dispositiu de vigilància i control a la zona "del puntero del Galatxo" a Deltebre sobre les arts professionals de captura del pop roquer (Octopus vulgaris).

Durant el dispositiu es van realitzar un total de 23 inspeccions, de les quals 15 van acabar amb denúncia administrativa, la majoria per incomplir les disposicions reglamentàries relatives a la identificació i/o senyalització de les arts de pesca. Les denúncies es van fonamentar amb infraccions de la Llei 2/2010 de pesca i acció marítimes, les quals en funció de la gravetat dels fets poden comportar multes d'entre els 301 i els 60.000 euros de sanció. Estes denúncies seran trameses al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) que té les competències per instruir estos procediments. 

Així mateix, una de les persones que va resultar denunciada durant el dispositiu, responsable de set infraccions, ja havia estat denunciada el passat mes de juliol per infraccions greus relacionades amb la captura, transport i emmagatzematge del pop roquer. 

Estos fets no són aïllats, ja que durant el mateix mes de juliol es van denunciar dos mariscadors professionals més, per altres infraccions relacionades amb la captura del pop roques. Des dels Mossos d'Esquadra recorden la importància de respectar els períodes de veda de les espècies comercials, ja que estos períodes permeten la recuperació de l'espècie i, per tant, un augment de la seua població.