Adjudicades les obres per convertir el Casal cultural el Maset de la Ràpita en un Espai Jove

Els treballs, a càrrec de l’empresa rapitenca Construccions Reverté Ferré, començaran en els propers dies i es preveu que acabin a finals d’any

Façana de l'edifici del Maset.
Façana de l'edifici del Maset. | Cedida
Redacció
28 d'agost del 2018
Actualitzat a la 13:36h
L’Ajuntament de la Ràpita ha adjudicat les obres previstes al Projecte de reforma del Casal Cultural El Maset per adequar-lo com a Espai Jove, un punt de referència on la joventut rapitenca puga trobar-se i dur-hi a terme diferents activitats lúdiques i formatives. En els propers dies començaran els treballs, que durà a terme l’empresa rapitenca Construccions Reverté Ferré, en resultar adjudicatària per un import total de 265.742 euros.

L’edifici del Maset, propietat de l’Ajuntament, està ubicat al mig del cas urbà, en una parcel·la de 2399 m2. La configuració actual és fruit de diverses reformes i ampliacions, i consta de dos cossos: una planta baixa que data de 1992 destinada actualment a sala d’actes, i un edifici original de planta semisoterrani, baixa i primera, que data de 1920 i que es destina a casal cultural.

A partir del projecte d’adequació redactat per l’arquitecte tècnic Pere Ferré, les estances interiors de l’edifici es redistribuiran per encabir-hi un magatzem a la planta semisoterrani; a la planta baixa, una sala espai jove, una sala de conferències, una sala d’entitats, un office, una recepció, una cambra informàtica, despatxos, un arxiu i lavabos; a la planta primera, cinc aules i un traster; i a la planta de coberta, una cambra tècnica.

“Després que l’Auditori Sixto Mir haja acollit com a espai la programació cultural que durant molts anys havia estat assumint el Maset, complim el compromís d’habilitar este edifici cèntric i emblemàtic com a Espai Jove per donar resposta a la necessitat del jovent del poble de disposar d’un punt de referència propi on trobar-se i fer activitats”, ha destacat l’alcalde accidental, Albert Salvadó.

Les obres començaran en breu i s’espera que estiguen enllestides a l’entorn de finals d’any.