Us presentem als 11 joves talents que seran ponents al TedxYouth este dissabte

La nova edició es realitzarà este dissabte 1 de setembre a l'Auditori de la Fila

Participants al TEDxYouth Amposta 2018
Participants al TEDxYouth Amposta 2018
Redacció
27 d'agost del 2018
Actualitzat a les 18:48h
Este dissabte es celebra una nova edició de TEDxYouth Amposta on podrem gaudir amb noves experiències d'uns joves que tenen alguna cosa per a explicar, l'esdeveniment serà a l'Auditori de la Fila a partir de les 16 h. En este cas seran nou històries i 11 joves, de les quals 10 són noies, que ens explicaran les seues vivències i projectes.

El TedxYouth d'Amposta és la "versió juvenil" del programa TEDx, que planteja una sèrie de conferències locals, en este cas protagonitzades per joves, que combinades amb vídeos TED creen discussions profundes sobre temes diversos i connexions en grups petits entorn de temes d'interès.

Els ponents són:

Laia Soler. Escriptora Juvenil. Va començar a escriure als 8 anys i va publicar la seua primera novel·la amb 17 anys. Guanyadora de la primera edició del Premi Literari "La Caixa". Recentment, la seua biografia ha estat publicada a la Wikipedia. Enamorada d’Islàndia, on desvien les carreteres per a no molestar als elfos, viu envoltada de llibres: a la feina, a casa i, és clar, al seu cap.

Amanda Balada. Activista mediambiental. D'Amposta. És responsable de desenvolupament de negoci a Terracycle (Londres). "La humanitat està creixent de manera infinita però els recursos del planeta són finits". Ha estat campiona d'Espanya d'esgrima i forma part dels castellers de Londres. És una ampostina valenta, que vol canviar el món i per a fer-ho té la intenció de viatjar i de treballar en comunitats del tercer món per a fer possible un planeta millor.

Mònica Sagrera. Premiada Científica. Estudiant de doble grau de Medicina Veterinària + Ciència i Producció Animal. Multipremiada tant a nivell nacional com internacional. Sel·leccionada i becada per a l'International Science Camp organitzat per XLAB (Göttinger Experimentallabor für Junge Leute, Alemanya). Symposium sobre "Freshwater Ecology" al Max Planck Institute amb Dong Hyeon Kim (Corea del Sud). Participant al BioPro Science Meeting presentant la seva recerca sobre "Avaluació de l'ús de gossos per a la detecció de l'escarabat morrut".

Gal·la Argelaga. Periodista compromesa. De Roquetes, és graduada en periodisme (Universitat Pompeu Fabra). Finalista Projecte Demà Atresmedia. Va obtenir la Beca Talent atorgada per la Barcelona School of Management. Ponent representant a la UPF en el Simposi de Llibertat de Premsa del 2017 i del 2018. Publica a El Punt Avui i a Vilaweb. Segura, perseverant i molt implicada en la lluita contra el ciberassetjament a les periodistes, està convençuda que el masclisme és una malaltia.

Sara Clota. Estudiant de Medicina. Segon premi a treballs de Recerca en el Batxillerat pel treball "Bioètica i Residències per a la Gent Gran" per la Fundació Víctor Grífols i Lucas - Primer premi en la Categoria Batxillerat / Formació professional (Madrid 21 de novembre del 2017). Premi "Almacellenc / a de l'Any 2017" Participant en dos intercanvis estudiantils amb famílies a Itàlia i Dinamarca. Voluntària del Banc d'Aliments. Participa activament en activitats teatrals i de dansa.

Amanda i Àngela Notari. Van néixer el 13 de febrer de 2002 i van ser adoptades un 26 de setembre de 2005, als 3 anys. Practiquen dansa clàssica i contemporània professionalment a l'escola de dansa Maria Lozano, on també pertanyen a la companyia jove de dansa MARAU. Fins 2n curs d'ACADE aprovat de dansa clàssica a Madrid. Col·laboren amb l'associació de joves Collverds on es fan activitats per a joves. Formen part de les Lorquianas on empoderen la paraula de la dona a través de la cultura, han fet diversos tallers, recitals i han interpretat la Casa de Bernarda Alba de Federico Garcia Lorca. Han participat en el programa SCHOLAS a Tarragona on tractaven les inquietuds juvenils amb els drets, com per exemple el bulling. Este pròxim curs cursaran 1r de Batxillerat Artístic Escènic amb la idea de fer periodisme audiovisual i art dramàtic. Els agrada molt llegir, tant que quan agafen un llibre l'absorbeixen en un temps rècord. Gaudeixen coneixent gent perquè diuen que cadascú els hi aporta uns coneixements nous i vivències noves.

Clàudia Domingo. Viu actualment a Amposta i té 16 anys. Els estudis que ha cursat més recentment són 4t de l'ESO i 4t grau de professional de música a la Lira Ampostina amb l'especialitat de violoncel. És per això, que també ha fet diferents cursos (per exemple, de música moderna amb la violoncel·lista Marta Roma), i toca en diferents formacions com l'orquestra de corda de la Lira o la COS (conjunt orquestral simfònic). També ha participat amb violoncel i veu en diferents discs de cantautors i compositors de diferents estils i s'ha introduït en el món del teatre amb Lorquianas. En són exemples La casa de Bernarda Alba amb col·laboració amb DH company o diferents recitals musicats.

Azucena Muñoz. Primer lloc olimpíada matemàtica d'educació 2013. Primer lloc olimpíada matemàtica d'educació 2014. XXIII Concurs Europeu cangur matemàtic – 2016. XXIV Concurs Europeu cangur matemàtic – 2017. Primer lloc i concurs amateur d'il·lustració. Finalista regional olimpíada ntreredes – 2017. Estada consell superior d'investigacions científiques. 30 certamen joves investigadors – 2018. Tercer premi certamen joves investigadors 2018. VI jornades d'introducció a la robòtica – 2016. The Big challenge – 2016. III Certamen juvenil relats geològics – 2017. VI olimpíada cientificotecnològica de Castella la manxa. Seminari hàbitats microbians - Centre Astrobiologia CSIC-INTA 2018. Seminari gaia - centre astrobiologia CSIC-INTA 2018
 
Eric Matamoros. D'Amposta. Estudiant de pregrau de Bioquímica a la Universitat de Barcelona (UB) Pràctiques d'estiu al Centre de Regulació Genòmica. Treballant en el grup de genòmic comparatiu. Pràctiques de dues setmanes a l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona). Treballant en grup de Modelització Molecular i Bioinformàtica amb Modesto Orozco. Estudiant boig per la biomedicina 2016. Programa celebrat a l'IRB Barcelona. Participant en Joventut i Ciència 2015. El primer any va passar dues setmanes als Pirineus treballant en un projecte relacionat amb l'Alzheimer. El segon any va ser al CRG. Escola de Biologia Molecular i Teòrica Participant de 2016. Dues setmanes d'estiu treballant al laboratori de biofísica amb Dmitry Nechipurenko com a líder del grup. Treballant en simulacions amb plegat i replegament del Factor von Willebrand (vWF) en situacions d'estenosi.

Iman Essousi Roujai. Té 20 anys i va nàixer a Tortosa el 21 de febrer de 1998. Des de ben petita li agradava la música i als 6 anys va començar a estudiar a La Lira Ampostina. Als 12 va començar a tocar el piano i també com a segon instrument la guitarra. Més tard va començar a cantar en la coral La Binota de Tortosa on encara hi és. Quan va finalitzar els estudis de batxillerat va accedir al conservatori de Tortosa on va començar cursant tercer de grau professional. Actualment estudia al conservatori de Tarragona on este any farà 5è. A part d'estudiar música també impartix classes de música a particulars, com llenguatge, solfeig i piano.