L'Eufònic 2018 es posa en marxa amb la inauguració de les primeres instal·lacions artístiques

Estes instal·lacions es realitzaran en diferents espais de les Terres de l'Ebre, com Lo Pati a Amposta o el Castell d'Ulldecona

Imatge de Face to Face, dins l'Eufònic 2018
Imatge de Face to Face, dins l'Eufònic 2018 | Cedida
Redacció
24 d'agost del 2018
Actualitzat a les 16:05h
Este dissabte s’inaugurarà a Lo Pati–Centre d’Art Terres de l’Ebre una de les instal·lacions més potents del festival Eufònic – Arts Sonores i Visuals de les Terres de l’Ebre. Es tracta de “Face to Face II”, una peça visual creada per Anthony McCall, conegut per les seues instal·lacions de llum sòlida. “Face to Face”, a Lo Pati cobrarà una nova dimensió a través de la sonorització de Mark Fell,  considerat uns dels artistes capitals en la investigació sonora i multimèdia. El projecte ha estat comissariat per Arnau Horta.

Prèviament, a l’Oficina de Turisme d’Amposta s’inaugurarà també dins el marc d’Eufònic 2018 “La piel ciega” d’Eduardo Valderrey, una instal·lació escultòrica audiovisual creada a partir de la residència de Valderrey a la residència d’artistes que Lo Pati té a Balada. En esta instal·lació Valderrey ha investigat la idea de frontera i polítiques d’aigua a través dels ponts al tram final del riu Ebre.

És una de les propostes estrella del pòrtic d'Eufònic, que té lloc este cap de setmana del 23 al 26 d'agost amb la inauguració de les instal·lacions artístiques comissariades especialment pel festival. També s'ha dut a terme la peça d'Adam Basanta ("A Room Listening to Itself" a Ulldecona), a la que se suma la instal·lació "Aresta" de Marc Vilanova, una coreografia lumínica i sonora creada a partir de vuit saxofons autònoms, que es podrà veure al Museu de Tortosa.

Completa esta primera part del festival la presentació del nou disc de Balago, "El demà", una nova mutació que amplifica i aprofundix la seua exploració sonora, a la capella del castell templer de Miravet, i la presentació del nou disc del pianista experimental Xavi Lloses, "Els benaurats", a la magnífica Capella de Santa Victòria de Vinaròs, en una actuació a la que només podran accedir seixanta persones.