La Cambra de Comerç reivindica l’autovia A-68 per la Terra Alta i la Ribera d’Ebre

Ara que s'ha aprovat la declaració d’impacte ambiental del tram comprès entre Fuentes de Ebro i Valdealgorfa, l'ens cameral reclama la continuitat per Gandesa i la connexió a l'Eix de l'Ebre

Mapa de les alternatives que ja estaven damunt la taula fa deu anys, per traçar la sortida al mar.
Mapa de les alternatives que ja estaven damunt la taula fa deu anys, per traçar la sortida al mar. | territori
Redacció
21 d'agost del 2018
Actualitzat a les 18:42h
Fa més de vint anys que la reivindicació està sobre la taula, i ara l’ha tornat a posar la Cambra de Comerç després que haja estat aprovada i publicada al Butlletí Oficial de l’Estt (BOE) la declaració d’impacte ambiental del projecte de l’autovia A-69 en el tram comprès entre Fuentes de Ebro i Valdealgorfa. La reclamació demana que la continuitat d’esta autovia, que ha d’unir Saragossa amb el Mediterrani, es faça per la Terra Alta i la Ribera “per revitalitzar estes comarques”, segons el comunicat emès este dimarts per la Cambra.

La resolució de la Direcció General de Biodiversitat publicada al BOE este dilluns és el pas previ per a la construcción del tram fins a Valdealgorfa. “Els diferents presidents de la Cambra de Comerç Industria i Navegació de Tortosa fa més de vint anys que reivindiquen que el desdoblament d'este corredor des de Valdealgorfa fins al Mediterrani siga per l'actual Carretera Nacional N-420, és a dir, per Calaceit, Gandesa, Móra d'Ebre, i que tinga connexió directa des de Gandesa per la C-43 al Pinell de Brai i a Tortosa, així com també a Móra d'Ebre a través de l'eix de l’Ebre”, diu el comunicat.

I és que l’any 2009, l’aleshores ministre de Foment, José Blanco, va fer públic davant el president de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, el traçat de l’A-68 des de Valdealgorfa, i en aquell moment es va anunciar que la continuitat fins al mar es faria per Morella i fins a Vinaròs.

Segons la Cambra, “el greu dèficit d'infraestructures que arrosseguem a les Terres de L'Ebre incidix negativament en l’ economia per atraure inversions, fet que contrarresta l’esforç dels seus empresaris per continuar essent competitius en els diferents mercats”.

“Ara és una bona ocasió per redreçar esta situació, atés que hi ha responsables polítics del territori coneixedors d’esta problemàtica en llocs claus per aconseguir-ho. Este desdoblament seria una gran oportunitat per generar més activitat econòmica i per incrementar la productivitat de les nostres empreses”, comenta el president de la Cambra de Comerç, José María Chavarría.

Segons Chavarria, “perdre una oportunitat com esta pot costar a les nostres comarques un altre retard i una altra generació perduda pel que fa a infraestructures bàsiques per al nostre desenvolupament. Ara caldrà veure si les forces polítiques de la nostra demarcació, independentment de les sigles, son capaces de reactivar esta reivindicació”, conclou en la nota.