Alta ocupació en la posada en servei de l'alberg dels Josepets a les Cases d'Alcanar

L’establiment va obrir al públic este passat mes de juliol i amb el que porta de temporada està assolint un alt percentatge d’ocupació

Façana de l'alberg dels Josepets a les Cases d'Alcanar
Façana de l'alberg dels Josepets a les Cases d'Alcanar | Cedida
Pep Simó
21 d'agost del 2018
Actualitzat el 22 d'agost a les 8:38h
L'antic convent dels Josepets s'ha convertit en un alberg mitjançant el projecte que ha liderat  l'Ajuntament d'Alcanar, que ha reformat este edifici conservant l'estructura original però reformant de cap a peus l'edifici. 

Així este edifici, declarat d'interès patrimonial, s'ha convertit en un alberg amb una capacitat de 76 persones i "multiplicarà l'oferta d'allotjament del municipi, on actualment, si deixem de banda l’hotel Carlos III i  l’hostal Montecarlo, situats a la zona d'Alcanar Platja i allunyats de les Cases, este serà l'únic establiment que oferirà llits", ha afirmat el regidor de turisme, Jordi Monfort Callarisa. 

La gestió de l'alberg es va adjudicar per concurs públic a la Fundació Pere Tarrès, que l'està gestionant des de la seua obertura i que durant esta tardor adaptarà alguns espais de l’equipament a les seues necessitats. 
 

Habitació de l'alberg Els Josepets Foto: Pep Simó


"Les obres s'han fet llargues atesa la complexitat  de gestionar un projecte d’esta naturalesa en diverses fases. Hem volgut mantenir l'estructura original de l’edifici, però adaptant el seu interior per fer un equipament confortable i funcional, i dotar-lo de tecnologia per fer-lo el més sostenible possible, com la calefacció a través de biomassa" ha afirmat la regidora d'Urbanisme d'Alcanar, Yvette Fibla Coloma. 

"La primera fase de les obres es va fer amb subvencions de fons FEDER; la segona va ser la redistribució interior i, la tercera, ha estat el subministrament del mobiliari, estes dos últimes fases, amb finançament del PUOSC. La reforma va començar l'any 2011 i ha acabat este mateix 2018, encara que hi va haver una parada important de gairebé dos anys, entre la primera i la segona fase", comenta la regidora d'Urbanisme. 

"Les Cases d'Alcanar necessitaven un allotjament d'estes característiques, ja que fins ara, l’oferta quedava limitada als càmpings i els apartament turístics. La mancança que suposava no disposar de places hoteleres a Les Cases l'hem intentat corregir  des de l'administració pública, amb un equipament destinat al turisme familiar, que repercutirà en els establiments del municipi, ja que bona part dels seus usuaris acabaran anant als restaurants, bars i comerços de Les Cases", ha afirmat el regidor, Jordi Monfort. 

"En este alberg, volem que la temporada turística no es centre només en els mesos d'estiu, i amb això, creiem que podem atreure també altres tipus de turisme, com col·legis, grups, etc. A més, hem treballat amb l'empresa que el gestiona per a que l’equipament tinga la màxima repercussió en l’economia del municipi, fent ús d’empreses de serveis locals i fent les màximes compres possibles aquí, a Les Cases, i ens costa que durant este estiu ja està sent així", ha comentat Jordi Monfort. 

Tot i que l'alberg acaba d'obrir les seues portes, ja es pot considerar un èxit esta temporada d'estiu, ja que amb poc més d'un mes ja ha assolit el 100% d'ocupació en algunes nits de cap de setmana.

El terrat de l'alberg Els Josepets Foto: Pep Simó