El govern recorrerà els escenaris dels atemptats, inclòs Alcanar, en el primer aniversari del 17-A

L'executiu català participarà als homenatges a les víctimes a Barcelona, Cambrils, Ripoll i també al municipi del Montsià, on hi havia la casa dels terroristes que va explotar

El solar on hi havia el xalet que va explotar.
El solar on hi havia el xalet que va explotar. | S.B.
Redacció
15 d'agost del 2018
Actualitzat el 17 d'agost a les 12:28h
El govern té previst recórrer els escenaris dels atemptats en el primer aniversari del 17-A, que tindrà lloc este divendres. S'ha previst que les banderes onegen a mig pal als edificis i dependències de la Generalitat i les corporacions públiques de Catalunya, en un programa que també preveu reconèixer el suport que va donar la societat civil i diversos col·lectius professionals en la gestió de l'emergència. L'executiu català participarà també als homenatges a les víctimes a Barcelona, Cambrils, Ripoll i Alcanar, este últim on hi havia la casa dels terroristes que va saltar pels aires quan va exclatar el material explosiu que preparaven. Els atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils del 17 i 18 d'agost del 2017 van provocar 16 morts i 155 ferits de 34 nacionalitats.

Els actes de commemoració dels atemptats començaran ja el dijous 16 d'agost, quan és previst que el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcalde de Ripoll, Jordi Munell, encapçalen l'acte organitzat per les diferents entitats i institucions de la ciutat sota el lema Ripoll per la convivència.

El mateix dia el vicepresident i conseller d'Economia i Hisenda del Govern, Pere Aragonès, i l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, participaran en un acte de record dels esdeveniments al costat de diversos consellers com ara el d'Interior, Miquel Buch.