Setmana tràgica a les carreteres catalanes, amb onze morts, tres dels quals a les Terres de l'Ebre

Nou accident múltiple esta matinada, ara a la Ribera d'Ondara

El vehicle de l'accident a la carretera C-12, a Balaguer, on han mort tres joves
El vehicle de l'accident a la carretera C-12, a Balaguer, on han mort tres joves | ACN
Redacció
13 d'agost del 2018
Actualitzat a les 9:00h
El balanç de morts d'este diumenge a les carreteres catalanes ha estat molt per sobre d'accidents puntuals que es produeixen en caps de setmana atapeïts. Dos accidents multiples han provocat quatre morts i sis ferits en total. També s'han produït diversos xocs amb ferits de gravetat. 

A més, este matí de dilluns, a quarts de cinc de la matinada, s'ha registrat un nou accident mortal a l'AP-2, al punt quilomètric 530, a Ribera d'Ondara (la Segarra), amb dos víctimes, segons ha informat Trànsit. Al sinistre s'hi han vist implicats tres vehicles.

Estos sinistres han elevat a 11 la xifra de víctimes des de la setmana passada, que ha estat una de les més tràgiques dels últims temps. 

Dilluns, un home de 69 anys i veí de Manresa (el Bages) va morir en un accident a l’Eix Transversal, la C-25, a Espinelves (Osona), en sortir el vehicle de la via mentre circulava en sentit Girona. El dimarts, va morir el conductor d'una furgoneta en xoc frontal contra un camió a l'N-340 a Alcanar. Un home va morir en sortir de la via dimecres a Albons (el Baix Empordà).

Dijous hi va haver dos accidents mortals. El conductor d'un camió va morir després de sortir de la carretera mentre circulava per l'AP-7, a l'alçada de Freginals, per causes que encara s'investiguen. I a Aldover (el Baix Ebre) també va morir un home en perdre el control del cotxe en una carretera secundària. I este cap de setmana, la línia ha estat la mateixa.

Diumenge, a Balaguer i a l'Alt Urgell

A les 07.32 hores d'este diumenge al quilòmetre 173,2 de la C-12, a Balaguer, un turisme va sortir de la via i s'ha estimbat.

Com a conseqüència de l'impacte van morir tres dels ocupants del vehicle. Es tracta del conductor, T. M. S., un noi de 24 anys; el passatger davanter, R. M. S., un noi de 30 anys; i la passatgera posterior, E. F. P., una noia de 23 anys, que ha estat localitzada fora del cotxe i no portava el cinturó de seguretat cordat en el moment de l'accident.

A més, segons el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), dos persones més van resultar ferides. Es tracta de dos menors de 16 anys i el seu estat és estable però greu, segons fonts de l'Hospital Arnau de Vilanova. Ara es troben ingressats a l'UVI.

Aproximadament a les sis de la tarda, un xoc múltiple entre tres turismes va provocar un mort i quatre persones ferides, totes tres traslladades a l'hospital (un al Parc Taulí de Sabadell i els altres tres a l'hospital Arnau de Vilanova de Lleida).

L'home mort era el conductor d'un dels vehicles. Els Mossos encara s'estan investigant les causes de l'accident.