MUSEU DE LES TERRES DE L'EBRE

El Museu de les Terres de l'Ebre inaugura una exposició de les festes majors del territori

L'exposició està dividida en tres parts, dos d'elles amb fotografies de Roser Arques i l'altra amb videoprojeccions

per Redacció, Amposta, 10 d'agost de 2018 a les 16:56 |
Imatge de l'exposició Festes a les Terres de l’Ebre. Mirades contemporànies | Roser Arques
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Este dijous a la tarde es va inaugurar l'exposició "Festes a les Terres de l'Ebre. Mirades contemporànies", on diferents artistes mostren al visitant fotografies i vídeocreacions realitzats des d'un punt de vista propi i personal en les que cinc autors i equips diferents han volgut mostrar la sociabilitat, la identitat, la cohesió, però també el caos, la violència, la lluita pel prestigi, els límits simbòlics i tota la gramàtica oculta que hi ha darrere de la celebració d'una festa popular.

Tradició i modernitat dialoguen en les festes contraposant el vell i el nou, els protocols més arrelats i el no estar-se de res. Les cinc mirades dels cinc creadors contemporanis evoquen aquest diàleg entre realitats simbòliques i escenaris col·lectius que conviuen en les festes populars de les Terres de l'Ebre.


Una d'elles és La Festa a les Terres de l'Ebre. Una mirada creativa i contemporània de Roser Arques, on Influenciada pels textos del llibre "La festa de Catalunya avui" de l'antropòleg Manuel Delgado i amb l'objectiu de mostrar com és en l'acte festiu on descobrim el costat més desvergonyit de les persones.

L'altra és Correbars Amposta 2016. Festa i disbauxa de Roser Arques, on l'autora mostra un dels actes més populars de les festes de Surt al Castell d'Amposta, on s'hi poden veure joves i no tan joves, gaudint de la festa popular. 

Per últim trobem Vídeocreacions Festa major d'Amposta. 2006-2009, el resultat de 4 encàrrecs a 4 creadors audiovisuals, els quals en anys successius (2006-2009) van haver de realitzar el procés de filmació, producció i muntatge a temps real en el marc dels dies que durava la Festa major per tal de ser projectats en públic com a acte final de la pròpia festa.

 

Participació