masclisme

Deltebre també comptarà amb un Punt Lila a les Festes Majors del municipi

Estarà present a la nit dels quintos i quintes, el 13 d’agost, durant el concert de La Pegatina i Pepet i Marieta, el 16 d’agost, i durant la Festa Jove del Parc del Riu, el 18 d’agost

per Redacció, Deltebre, 9 d'agost de 2018 a les 10:44 |
Logotip de la campanya contra el sexisme en les Festes Majors a Deltebre. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Deltebre instal·larà un Punt Lila per tal d’evitar les actituds i les agressions sexistes en el marc de les festes majors del municipi i altres nits festives i d’oci, seguint amb la campanya iniciada l’anterior any anomenada “Si dic SÍ, triem on, si dic NO, bona nit”.

A hores d’ara ja hi ha més de 15 voluntaris i voluntàries pertanyents a diferents associacions, col·lectius, entitats i organismes que rebran una sessió formativa per part de l’ens comarcal del Baix Ebre. El Punt Lila estarà present a la nit dels quintos i quintes, el 13 d’agost, durant el concert de La Pegatina i Pepet i Marieta, el 16 d’agost, i durant la Festa Jove del Parc del Riu, el 18 d’agost.


La tinenta d’alcalde de Dinamització Econòmica i Enfocament Turístic i Cultura, també regidora de Dones, Anna Giménez, ha explicat que “des de l’Ajuntament de Deltebre hem de seguir treballant per sumar esforços per tal de lluitar en contra de les agressions sexistes i per tal de donar tota la informació necessària a les persones que han sofert estes agressions”. Igual com el darrer any, també es penjaran lones amb lema de la campanya en diferents espais de les festes majors com és el cas de la Plaça de Bous i del recinte de ball.

El Punt Lila també esdevindrà un espai d’informació per a la ciutadania de manera que també s’han editat uns fulletons informatius per conscienciar a la gent contra la violència masclista i el protocol a as seguir en cas de sofrir-ne alguna, així com uns adhesius amb el logotip de la campanya. El Punt Lila també s’ubicarà a les Festes Majors de Sant Roc, organitzades pel Club Deportiu de La Cava.

A més de Deltebre, durant les seues Festes Majors Amposta també posarà en marxa el protocol contra les agressions sexistes i també s’habilitaran dos punts lila, un al concert dels Amics de les Arts i l’altre al concert de final de festes amb Roba Estesa (diumenge 19 d’agost).

 

Participació