fauna

Ensurt a Deltebre per la presència de rajades a la platja

La policia local va desallotjar els banyistes de Riumar a la tarda. Pel matí es va hissar la bandera groga a la platja de la Bassa de l'Arena

per Redacció, Deltebre, 8 d'agost de 2018 a les 10:10 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 8 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Foto d'arxiu d'una rajada. Foto: Cedida


La policia local de Deltebre va evacuar els banyistes de la platja de Riumar este dimarts en detectar la presència de dues rajades a les seues aigües. Este però, no va ser l’únic ensurt del dia. Pel matí, també es va hissar la bandera groga en detectar la presència d’un altre peix d’esta espècie a la platja de la Bassa de l’Arena.


Després d’hissar la bandera groga, es va demanar als banyistes que, per precaució, sortissin de l’aigua.

Les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona es troben en alerta estos dies per l’avistament de rajades en diversos punts de la demarcació.

Si es detecta la presència d’estos peixos a la platja, els biòlegs recomanen: no molestar a l'animal, ni intentar agafar-lo ni acariciar-lo. Si sabem que es troba en alguna zona concreta de la platja, allunyar-nos-en i mantenir una distància prudencial, amb calma i tranquil·litat. No fer res que pugue ser interpretat com un perill per part de l'animal, com picar amb els braços contra l'aigua, córrer, xisclar o intentar colpejar l'animal. Avisar al personal del servei de salvament i socorrisme de la platja, perquè n'estiguen informats i facen el que creguen oportú.
 

 

Participació