REFORMA CASC ANTIC

Tortosa reconvertix una part de l'antic Balneari del Porcar en el Centre de les Tres Cultures

La urbanització dels espais més degradats permetrà ampliar els Jardins del Príncep i donar accés al Call Jueu

per Redacció, Tortosa, 7 d'agost de 2018 a les 16:12 |
Meritxell Roigé i Josep Felip Monclús visitant l'antic Balneari del Porcar | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tortosa ha iniciat les obres de construcció de la Casa de les Tres Cultures en un dels pavellons de l'antic balneari del Porcar, en ple call jueu, al barri de Remolins. El nou equipament, destinat a explicar al visitant la convivència al llarg de la història a Tortosa de cristians, jueus i musulmans, estarà acabat en sis mesos. La creació de la Casa de les Tres Cultures és un compromís explicitat al Pla d'Actuació Municipal (2015-2019). L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el primer tinent d'alcalde, Josep Felip Monclús, han presentat l'actuació este dimarts.

El nou equipament s'ubicarà al pavelló número 9 de l'antic balneari del porcar que s'enderrocarà i es construirà un edifici de planta baixa i dues plantes pis, amb una superfície total construïda de 162,78 metres quadrats. També s'enderroca una edificació existent, destinada a habitatge i magatzem. El projecte preveu la urbanització de l'entorn del nou equipament amb una pavimentació contínua amb formigó fratassat, confirmant una retícula, mitjançant junts de llamborda de formigó, on s'intercalen espais previstos per l'enjardinament. Es preveu un pas soterrat que connecta amb la font del balneari i una rampa i escales que connecten amb la resta de l'àmbit de l'antic balneari.


Tal com ha explicat l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, la Casa de les Tres Cultures sumarà un actiu turístic a la ciutat i permetrà enllaçar els Jardins del Príncep, per on accediran els turistes que arribaran al call jueu a través de la Casa de les Tres Cultures. "L'espai esdevindrà un punt més del recorregut turístic que comença als Jardins, l'accés a la muralla dels segles XIV i torres de vigia de les Avançades de Sant Joan, descendirà al manantial de l'Esperança fins acabar a la Casa de les Tres Cultures, que s'endinsa al call jueu", ha manifestat. Roigé ha recordat que este nou equipament permetrà potenciar turísticament esta zona del barri de Remolins que té un dels calls jueus més interessants del país. 

L'empresa adjudicatària de l'obra és Also Casals, té un termini d'execució de sis mesos i suposa una inversió de 227.578 euros. Paral·lelament, s'han dut a terme obres d'enderroc d'immobles situats al carrer Figuereta, emplaçats a l'àmbit del balneari del Porcar, per un import de 36.200 euros.

 

Participació