El Parc Natural del Delta de l'Ebre ha vist nàixer enguany 1.545 polls de flamenc

Este diumenge es farà una nova edició de l'anellament de cries | Enguany s'hi han reproduit un total de 2.176 parelles

Guarderia de flamencs el passat dijous.
Guarderia de flamencs el passat dijous. | C. Domigo, amb el suport de la Unitat Aèria del cos d'Agents rurals
Redacció
07 d'agost del 2018
Actualitzat a les 12:57h
La colònia de cria de flamencs del Delta de l'Ebre entra en la seva recta final. Enguany se van reproduir un total de 2.176 parelles (les mateixen que l'any passat) que han tirat endavant 1.545 polls, amb una producció de 0,71 polls per parella.

Els flamencs nidifiquen a la Punta de la Banya (Sant Carles de la Ràpita), únic punt de cria de Catalunya.

Este cap de setmana se realitzarà, per onzena vegada, l’anellament de polls de flamenc, amb l'assistència del Conseller de Territori de la Generalitat, Damià Calvet.

El Parc pretén amb aquest anellament ampliar el seu suport a diferents projectes científics, divulgatius i de sensibilització sobre la població dels flamencs de la Mediterrània occidental. 

Així mateix, l’anellament permetrà conèixer molts aspectes de la biologia d'estos ocells i promoure més activament la seua conservació.

 Des de 2004, el parc ha anellat 3.570 exemplars de flamenc, que han estat observats en un total de 14 països, com ara França (36%), Espanya (21%) i Itàlia (19%), encara que també s'han registrat observacions a indrets més llunyans com ara Mauritània, Senegal, Montenegro i Turquia.

El flamenc és una de les espècies més emblemàtiques del parc natural del delta de l'Ebre. De fet, és l'únic lloc de Catalunya on es reproduïx i un dels pocs punts de la Mediterrània on ho fan de manera regular. Les fluctuacions de la colònia són estacionals i n'hi ha més durant l'hivern.

El flamenc va fer alguns intents per reproduir-se al parc a les dècades dels 70 i 80, però no va ser fins el 1993 que ho van aconseguir. Fins al moment, ha tingut èxit en 22 ocasions. El nombre de parelles ha anat oscil·lant, entre les 250 de l'any 1992 i les 3.139 parelles de l'any 2009, xifra rècord fins ara.