temperatures

L'onada de calor assoleix rècords de registre a l'Observatori de l’Ebre

Eldissabte 4 la temperatura màxima va ser de 42.3 ºC que és el valor més alt mai enregistrat durant un més d’agost

per Redacció, Roquetes, 6 d'agost de 2018 a les 12:39 |
La temperatura màxima va ser de 42.3 ºC este dissabte.
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 d'agost de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’onada de calor que ens està afectant durant aquests dies ha deixat, a l’Observatori de l’Ebre, uns quants rècords de temperatura.

Així, el dissabte 4 la temperatura màxima va ser de 42.3 ºC que és el valor més alt mai enregistrat durant un més d’agost a l’Observatori i és, alhora, el segon valor més alt de tota la sèrie històrica després dels 43ºC enregistrats el 7 de juliol de 1982.


La temperatura  mínima del diumenge dia 5 també és de rècord, ja que els 26.9 ºC són el valor més alt per una temperatura mínima de tota la sèrie històrica.

L’evolució d’estos 5 dies es pot observar al gràfic següent on també es poden apreciar uns altres valors extrems que mai no s‘havien enregistrat.

 

Gràfic de temperatures agost 2018. Foto: CedidaEn particular, els dies 1, 2, 4 i 5 el valor màxim també és el valor més gran de la sèrie pel dia en qüestió, mentre que en el cas de les mínimes els dies 1, 4 i 5 també es va acomplir aquest fet.


Segons constaten des de l’Observatori de l’Ebre, sembla que esta onada de calor s’acabarà aviat, i les prediccions apunten al retorn a valors més normals per als propers dies i fins i tot, és probable que cap a la meitat de setmana tinguem alguna precipitació.
 

 

Participació