L'Ajuntament d'Amposta evita el desnonament d'una família de 8 membres comprant el pis al banc

És el primer cop que el consistori exerceix el dret de tanteig i retracte en les operacions de venda de pisos provinents d’execucions hipotecàries

Façana de l'Ajuntament d'Amposta.
Façana de l'Ajuntament d'Amposta. | Cedida
Redacció
06 d'agost del 2018
Actualitzat a les 10:32h
L’Ajuntament d’Amposta ha exercit esta setmana passada per primer cop el dret de tanteig i retracte en les operacions de venda de pisos provinents d’execucions hipotecàries fins a 2021 i ha evitat el desnonament d’una família de vuit persones. Així, l’Ajuntament ha comprat per 15.000 euros un immoble que Bankia anava a desnonar i el cedirà amb un lloguer social a la família que ja l’ocupava.

L’Ajuntament està ara també exercint el dret de tanteig i retracte en un altre immoble, en concret, en un bloc de 14 pisos que preveu adquirir per 25.000 euros cada pis, amb l’objectiu de convertir-lo també en habitatge de lloguer social.

"L’any passat, el govern de la Generalitat va establir el dret de tanteig i retracte per a Amposta i això és va alinear amb la voluntat del programa de govern de crear un parc d’habitatge públic", assenyala l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. "Esta plataforma, que l’aprofitarem sempre, es millora amb la creació d’una línia de crèdits tous de l’Institut Català de Finances per facilitar als ajuntaments la compra d’habitatges procedents d’actius bancaris", clou Tomàs.