Intercepten més de 8 quilos de picadura de tabac comprat per Internet

S'han intervingut 3 paquets que anaven dirigits a Amposta, Alcanar i l'Ampolla

Tabac intervingut per la Guàrdia Civil
Tabac intervingut per la Guàrdia Civil | Cedida
Redacció
03 d'agost del 2018
Actualitzat a les 17:18h
Agents de la Guàrdia Civil han intervingut 8,125 quilos de picadura de tabac que es trobava en un magatzem d'una empresa de paqueteria i que s'havia adquirit a través d'un portal d'anuncis d'Internet.

Arran de les últimes intervencions practicades per la Guàrdia Civil, relacionades amb la prevenció del contraban de tabac, a través dels canals propis d'informació i investigació, durant la tarda de dimarts al magatzem d'una empresa de paqueteria, es van detectar diferents paquets que, per l'olor que desprenien podien contenir tabac d'origen desconegut procedint-se a la intervenció dels mateixos.

Els enviaments anaven dirigits a tres persones diferents d'Amposta, Alcanar i l'Ampolla, normalment estos destinataris són ficticis, de manera que després de realitzar diverses gestions van ser localitzats els receptors reals.

Un cop citades al centre de distribució de paqueteria, es va procedir a l'obertura dels paquets en la seua presència, descobrint a l'interior diverses bosses de plàstic contenint picadura de tabac sense precintes intracomunitàris ni documentació que emparés el producte.

Per este motiu es va procedir a formular acta-denúncia a la Llei 12/95 de Repressió de Contraban, per la comercialització i circulació de gèneres estancats, a tres persones d'entre 29 i 59 anys, de nacionalitat romanesa i polonesa, per adquirir tabac fora dels canals legals establerts.

La comercialització de tabac fora de les vies legals establertes està prohibida, ja que no compta amb totes les garanties de qualitat i control a què es troba sotmès este producte, podent incrementar els riscos ja existents en el seu consum.