Amposta implementarà una platja per a gossos després d'un encès debat a les xarxes

El debat va començar amb una publicació a les xarxes de la Policia Local d'Amposta on s'afirmava que la normativa prohibia la presència de gossos a Eucaliptus

Debat a les xarxes sobre la presència de gossos a la platja d'Eucaliptus
Debat a les xarxes sobre la presència de gossos a la platja d'Eucaliptus | Cedida
Redacció
03 d'agost del 2018
Actualitzat a les 18:08h
Un debat ha encès les xarxes ampostines en les últimes hores, després que des del perfil de Facebook de la Policia Local d'Amposta s'afirmés que havien rebut diverses queixes per la presència de gossos a la Platja d'Eucaliptus, i es recordés que la normativa municipal prohibia la presència d'animals de companyia durant la temporada turística o de banys, de l'1 de juny al 30 de setembre.

Les reaccions a la xarxa no es van fer esperar i molta gent es va mostrar en contra de la normativa, mostrant el seu rebuig a no poder anar a la platja amb els seus animals de companyia. Entre d'altres, l'associació Engrescats es mostrava contrària a la mesura i demanava un espai a la platja on poder estar amb els animals. "Si no entra ningú més, segur que seria el tros més net de tots. Els gossos no embruten, som les persones les que ho fem.", afirmava l'entitat.

 

Davant les crítiques, l'alcalde d'Amposta Adam Tomàs, ha publicat un comentari on assenyalava la vigència de la normativa i es proposava a modificar-la i actualitzar-la. Però el comentari ha estat esborrat i és que la Policia Local en un altre post ha assenyalat que "després d'haver analitzat les darreres modificacions de l'ordenança de Policia i Bon Govern, hem observat que l'article que regulava la presència d'animals de companyia a les platges durant l'època turística actualment no té vigència."

 

I és que alguns dirigents socialistes ampostins ja ho havien advertit, com el regidor Francesc Miró, en un comentari al Facebook apuntava que "arran del malestar provocat pel govern municipal d'Adam Tomàs sobre la prohibició de portar animals de companyia a la platja d'Eucaliptus, hem dit que esta ordenança està suspesa no és efectiva des de l'any 2009".



Així després del debat d'estos dies, sembla que els gossos podran tornar a passejar per Eucaliptus amb tota normalitat encara que s'han emplaçat a "escoltar les propostes de tothom i considerem que el més convenient serà habilitar una zona específica per als animals de companyia" ha acabat afirmant la Policia.