​La xarxa explota contra les declaracions de Sabaté sobre l'1-O

Polítics, periodistes i ciutadans d’arreu critiquen la postura del subdelegat del Govern espanyol a Tarragona

Taula de treball de Joan Sabaté a la Delegació del Govern espanyol a Tarragona.
Taula de treball de Joan Sabaté a la Delegació del Govern espanyol a Tarragona. | Sofia Cabanes
Redacció
03 d'agost del 2018
Actualitzat el 05 d'agost a les 11:15h
Les declaracions sobre l’actuació de les forces de seguretat de l’Estat a Catalunya durant l’1-O fetes pel subdelegat del Govern espanyol a Tarragona, Joan Sabaté, en una entrevista realitzada conjuntament per l’aguaita.cat i NacióTarragona han portat cua

“Jo no crec que hi hagués violència per part de les forces de seguretat de l’Estat. Les forces de l’Estat tenien un mandat judicial i hi va haver algunes persones que, pel que sigui, van decidir impedir l’acció policial”, manifestava Sabaté, qui també assegurava estar “absolutament convençut” que l’actuació de Policia Nacional i Guàrdia Civil contra els votant “va ser correcta”.

Els comentaris generats per l'entrevista a les xarxes socials es compten per milers. Entre ells però, en trobem de fets des del seu propi partit, com el del diputat del PSC Carles Castillo que ha assegurat que no entén “de cap manera”, la postura de Sabaté, més tenint en compte que els socialites catalans van criticar la “desproporcionalitat” policial de l’1-O:
 
El president d'ERC a Tarragona, Sergi Albarran, va ser una de les persones a qui les forces de seguretat de l'Estat va obrir el cap d'un cop de porra. Així mostrava la seua indignació:
 

On tampoc ha sentat gens bé el relat negacionista de la violència policial ha estat a les Terres de l'Ebre, on Sabaté ha estat durant molts anys un pes polític important. L'alcalde de La Ràpita, la població ebrenca on la brutalitat policial més es va acarnissar, reaccionava axií:
 
Per la seua banda el coordinador de l'ANC a les Terres de l'Ebre, Manel Alves, tampoc es quedava curt: