El Jutjat Social de Tortosa declara procedent l'acomiadament del cap de cuina de l'Hospital de Jesús

Ell i el director del centre hospitalari van ser acomiadats per obtindre productes alimentaris gourmet fent-los passar per gelatines per als avis

Imatge d'arxiu de l'hospital de la Santa Creu de Jesús.
Imatge d'arxiu de l'hospital de la Santa Creu de Jesús. | S.B.
Redacció
02 d'agost del 2018
Actualitzat a les 18:46h
El Jutjat de lo Social únic de Tortosa ha declarat procedent l'acomiadament del cap de cuina de l'Hospital de la Santa Creu de Jesús. La societat municipal GESAT SAM, va decidir acomiadar el responsable de la cuina i el director del centre hospitalari, el passat 14 de novembre del 2017, per falta molt greu, en ser detinguts per haver obtingut productes alimentaris tipus gourmet per a ús particular com si fossen gelatines en pols per als avis de la residència. El jutjat considera "provada la connivència" dels dos investigats amb un dels proveïdors de l'Hospital, que adquirien els productes selectes però els carregaven periòdicament tals comptes del centre, falsejant factures. El cap de cuina va demandar GESAT pel seu acomiadament i el Jutjat Social va dictar sentència el passat 20 de juliol.

L'alerta sobre la compra il·lícita la va donar un membre del consell d'administració de l'Hospital que va denunciar el cas a Fiscalia, a l'agost de l'any passat. Paral·lelament, GESAT va obrir un expedient disciplinari que va derivar en l'acomiadament, al novembre, dels dos treballadors implicats. Queda pendent la vista per l'acomiadament de l'exdirector de l'Hospital, així com dels procediments instats per GESAT per responsabilitat penal contra estes dos persones.

De rebot, el cas ha esquitxat també el conseller delegat de GESAT, Pere Panisello, a qui la Unitat Anticorrupció dels Mossos investiga per suposada contractació irregular d'empreses de la ciutat per a la prestació de serveis a l'esmentat centre hospitalari i la Clínica Terres de l'Ebre, totes dos gestionades per l'empresa municipal.