Els Quicos defenen Valtònyc i la llibertat d'expressió amb "un rap renaixentista" a la Taberna d'Enrico

El grup ebrenc va emular la situació viscuda pel raper mallorquí en les representacions de la passada Festa del Renaixement

Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries
Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries | Cedida
Redacció
02 d'agost del 2018
Actualitzat a les 17:17h
Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries van tornar a fer ús de la ironia i el seu estil personal en este cas per defensar la llibertat d'expressió i evocar el raper mallorquí Valtònyc. Va ser durant les representacions de la seva tradicional Taberna d'Enrico, un dels espectacles estrella de la Festa del Renaixement de Tortosa.

Els Quicos van incloure a la representació un "rap de sonoritat medieval", acompanyat amb un darbukka i una viola de roda, una cançó prohibida que li va valdre al personatge atrevit de cantar-la la sentència d'escollir entre "un cep preventiu o l'exili a Flandes". Era un dels moments dedicats a l'actualitat amb els que d'any en any il·lustren el seu espectacle creat especialment per a la Festa del Renaixement tortosina.

La Taberna d'Enrico és una obra on una troupe de rodamons es troben a la vella taverna d'Enrico Provinciale Fatsini (un descendent de Cristòfol Colom) per oferir unes varietés a canvi de menjar i beure.

El trasllat de les representacions, des de fa 3 anys, a la plaça de Menahem Ben Saruk, al barri de Remolins, ha permès ampliar l'aforament a 350 espectadors per passi. Enguany es van fer 7 sessions. Enguany, el clàssic del Renaixement s'apunta l'anècdota d'haver estat l'escenari escollit per un espectador per demanar-li casament a la seua parella davant la sorpresa i l'aplaudiment de tot el públic.