Els Kebyart Ensemble guanyen el Concurs Internacional DeltaChamber Music Festival

Els propers 3, 4 i 5 d’agost, Amposta acollirà els concerts de la tercera edició festival

Kebyart Ensemble, el quartet guanyador este 2018.
Kebyart Ensemble, el quartet guanyador este 2018. | Cedida
Redacció
01 d'agost del 2018
Actualitzat a les 9:19h
El quartet de saxos Kebyart Ensemble ha guanyat la II edició del Concurs Internacional de música de cambra dins del DeltaChamber Music Festival.

El jurat, reunit el passat diumenge 29 de juliol al Museu de les Terres de l'Ebre d'Amposta, ha estat format pels solistes del festival i representants de l’Ajuntament d’Amposta amb veu però sense dret a vot, i els guanyadors van interpretar les obres Quartet op. 20 nº 5 en F menor de Haydn, Fragments Striés d’Hector Parra i Capriccio Op. 81 de Mendelssohn.

En esta segona edició es van presentar altres dos formacions, el Trio de Canyes Oubradous i el Trio Blanchard. Els tres conjunts d’un alt nivell van excel·lir donant un gran nivell a la segona edició del certamen.

El Concurs Internacional del DCMF va dirigit a joves músics finalitzant el grau professional, de grau superior i màster i està dotat amb un total de 2.500€ com a retribució d’un concert dintre del marc del DeltaChamber Music Festival 2019. El concurs s’emmarca dins de la vessant pedagògica del festival, que oferix a més a més petits tallers liderats pels solistes.

Els concerts, del 3 al 5 d'agost
Els propers 3, 4 i 5 d’agost, Amposta acollirà els concerts de la tercera edició del DeltaChamber Music Festival, dirigit artísticament per Laura Ruiz Ferreres, catedràtica de l’Escola Superior de Música de Frankfurt, i Pau Rodríguez Ruiz, professor de la Barenboim-Said Foundation, Ramallah, i sota el títol "Exili en cos i ànima", una proposta que es consolida donada la seva qualitat i transversalitat artística dintre del panorama de festivals internacionals de música.

El programa és el següent: 
Divendres 3 d'agost, al Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta, a les 21:00h: W. Lutoslawsky, Preludis de dansa, B. Martinu, Nonet n. 2 H374 i L. van Beethoven, Quintet per a piano i vents en Mi bemoll, op. 16

Dissabte 4 d'agost, al Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta, a les  21:00h: J. Haydn, Divertiment per a octet de vent en Fa, Hob. II.F7, B. Bartok, Contrasts per a violí, clarinet i piano, Sz. 111 i R. Wagner, Idili de Siegfried per a 13 músics

Diumenge 5 d'agost, al Museu de les Terres de l’Ebre d’Amposta, a les 12:00h: C. Saint Saens, Caprici amb aires