​Detingut un pescador il·legal de cranc blau per intentar subornar la Guàrdia Civil al Delta

Hauria introduït 200 euros a la butxaca d'uns dels agents perquè fes veure que no havia passat res

Els agents van sorprendre l'individu pescant una gran quantitat de cranc blau sense autorització.
Els agents van sorprendre l'individu pescant una gran quantitat de cranc blau sense autorització. | Guàrdia Civil
Redacció
30 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:27h
Agents del Destacament de Protecció de la Naturalesa (DEPRONA) del Parc Natural del Delta de l'Ebre han arrestat un ciutadà de 35 anys, de nacionalitat xinesa i amb residència a Castelldefels (BCN) per un suposat delicte de suborn, en intentar pagar amb 200 € els agents de la patrulla del Destacament per tal d'eludir una sanció administrativa en matèria de pesca.

Els fets es remunten a la matinada del dia 28 de juliol, a la zona coneguda com Canal de la Gaita, del terme municipal d'Amposta. Una patrulla del DEPRONA estava realitzant serveis de protecció del medi ambient al parc natural del delta de l'Ebre quan va enxampar una persona pescant cranc blau sense la corresponent autorització.

En el moment de comunicar-li al pescador que estava cometent una infracció i que seria denunciat, l'home es va dirigir a un dels agents i li va introduir a la butxaca del pantaló 2 bitllets de 100 €, mentre li deia amb veu baixa que els acceptés i que "allí no havia passat res", intentant deixar sense efecte la sanció.

L'agent li va retornar els dos bitllets i el va instar perquè desistís de la seua actitud, però el denunciat va intentar per tots els mitjans que l'agent acceptés els diners, gesticulant amb les mans sense voler agafar els bitllets, segons exposa la Guàrdia Civil en una nota de premsa.

Per tot això, els agents van procedir a la detenció de l'individu, que va ser traslladat a dependències oficials de la Guàrdia Civil de Sant Carles de la Ràpita com a presumpte autor d'un delicte de suborn. Una cop va prestar declaració, va ser posat en llibertat a disposició del jutge en funcions de guàrdia d'Amposta.