L'economia ebrenca torna a créixer el 2017 amb l'excés de la contractació temporal com a única dada negativa

Els economistes insistixen que cal revertir l'elevada fuga de talent jove que patix el territori des de la crisi

Redacció
26 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:36h
El sector serveis és un dels que més ha crescut a les Terres de l'Ebre
El sector serveis és un dels que més ha crescut a les Terres de l'Ebre | Cedida
El sector serveis i el primari, especialment el turisme, la construcció i també la indústria, no han parat de créixer durant el 2017 a les Terres de l'Ebre, una tendència positiva que es manté des de 2014. Només els indicadors laborals són relativament negatius donat l'alt percentatge de contractació temporal.

L'atur, en canvi, s'ha tornar a reduir un 12,75% durant l'any passat. Així s'extreu de l'Informe anual d'Economia Local i Regional que elabora la URV i on també s'ha tornat a alertar de la davallada demogràfica del territori –que ha perdut 12.000 habitants en 5 anys-, per components naturals i per migració.

El més preocupant és la fuga de talent jove, sobretot en edats compreses ens els 25 i 40 anys –uns 4.300 joves-. La implantació de nova indústria i desmuntar la creença que el territori patix "depressió" podria ajudar a frenar esta evasió de jovent preparat. El director de la Càtedra d'Economia Local i Regional (CELIR) de la URV, Juan Antonio Duro, ha assenyalat que el territori té "molt marge per a la subindustrialització" i que cal posar en valor els recursos per atreure "l'aterratge de noves empreses". "La retenció del talent ha de ser un dels principals reptes del territori", ha defensat Duro.