La Guàrdia Civil intervé més de 3.500 quilos d'haixix en una casa de Deltebre

S'han confiscat 104 fardells d'haixix que van ser localitzats a l'annex d'un habitatge que s'havia construït per a la seua ocultació

Droga intervinguda per la Guàrdia Civil a Deltebre
Droga intervinguda per la Guàrdia Civil a Deltebre | Cedida
Redacció
26 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:50h
Agents de la Guàrdia Civil de Tarragona en el marc de l'operació Barracons, han intervingut ocults a l'interior d'un habitatge de la localitat de Deltebre, 3.565 quilos d'haixix, i s'han detingut dos persones que presumptament s'encarregaven del transport i vigilància de la substància.

Les investigacions es van iniciar al desembre de l'any passat, quan es va detectar un habitatge al barri del Barracot de Deltebre, que podria estar sent utilitzat per algun grup de narcotraficants per emmagatzemar grans quantitats d'haixix i posteriorment distribuir-lo dins el territori nacional.

Al fil de la informació es va establir un operatiu policial que va resultar positiu quan, a l'interior del nucli urbà de Deltebre, va ser localitzada una furgoneta circulant de forma anòmala realitzant continus canvis de direcció, de manera que agents de la Guàrdia Civil van interceptar la seua circulació. Després de detenir el vehicle i examinar la zona de càrrega es va apreciar una intensa olor de gasoil, així com restes de sorra de platja, el que va induir a pensar que l'esmentat vehicle havia estat utilitzat recentment per al transport de fardells d'haixix.

Un cop identificat el conductor, verificada la seua residència i traslladats a esta, els agents van observar com en un annex de l'habitatge, es trobaven apilats diversos fardells embolicats en arpillera que podrien ser d'haixix, previsiblement traslladats per altres clans de narcotraficants a esta zona que consideraven segura, per a posteriorment distribuir-la a altres punts de la geografia espanyola.

Després d'obtenir el corresponent permís d'entrada i registre de l'habitatge van ser intervinguts 104 fardells d'haixix, amb un pes total de 3.565 quilos, procedint a la detenció del conductor del vehicle i de la persona que realitzava les tasques de vigilància i custòdia de l'haixix emmagatzemat en l'habitatge.

Els detinguts, un home i una dona de nacionalitat marroquina i espanyola respectivament, van ser posats a disposició del jutjat d'instrucció núm. 3 de Tortosa, el qual va decretar per als dos presó sense fiança.