INFRAESTRUCTURES

Adif licita la redacció de l'estudi sobre l'efecte barrera de l'actual línia ferroviària entre Tarragona i Vandellòs

Amb un termini previst de vuit mesos, l'objectiu és acordar les mesures per minorar l'impacte d'este tram de via quan quede en desús

per ACN , Terres de l'Ebre, 23 de juliol de 2018 a les 16:15 |
La via que passa per Miami Platja, a Mont-roig del Camp | Jonathan Oca
Aquesta informació es va publicar originalment el 23 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Adif ha licitat un contracte de serveis per a la redacció de l'estudi que avaluarà l'efecte barrera que suposa l'actual tram Vandellòs-Tarragona de la línia ferroviària que quedarà en desús quan entre en servei la nova variant.

El contracte s'ha licitat per un import de 210.000 euros i el termini previst per a la redacció de l'estudi és de vuit mesos. L'estudi es farà en base a la declaració d'impacte ambiental de la variant Vandellòs-Tarragona del Corredor Mediterrani, que determina la necessitat de desmantellar la via quan entre en servei la nova infraestructura. Així, es preveu la retirada de l'estructura de la via, així com dels sistemes d'electrificació i senyalització -mantenint la plataforma ferroviària en la seua actual configuració.


Adif, a través d'una nota, exposa que caldrà definir una sèrie de criteris, a través dels quals "s'avalue el potencial efecte barrera de l'actual traçat sobre el territori i es puguen establir les mesures oportunes per minorar l'efecte".

La línia de tren actual té una longitud aproximada d'uns 30 quilòmetres i discorre paral·lelament a la costa, travessant els termes de l'Hospitalet de l'Infant, Mont-roig del Camp, Cambrils, Vinyols i els Arcs i Salou.


"El seu recorregut presenta nombroses aglomeracions urbanes al llarg de la línia de costa i molt vinculades a l'activitat turística, com urbanitzacions, càmpings o parcs d'atraccions; per tant l'actual traçat d'este eix ferroviari suposa una línia de discontinuïtat en diferents aspectes característics de la transversalitat del territori que, amb la posada en marxa de la nova variant, es pretenen avaluar i mitigar", diu el comunicat d'Adif.

L'estudi desenvoluparà, entre altres actuacions, la realització dels contactes institucionals necessaris, l'anàlisi de la documentació disponible, treballs i visites de camp, la identificació dels principals condicionants, a més de definir i programar les actuacions necessàries per minimitzar l'efecte barrera derivat de la presència de l'actual traçat ferroviari, considerant aspectes com la mobilitat, la configuració urbana, l'accés a zona de platja i altres serveis, o el manteniment del drenatge actual.

D'esta manera, l'estudi preveu establir les actuacions a executar, les prioritats i un marc de programació temporal per desenvolupar-les. La definició i disseny precisos s'abordarà en una fase posterior, en el projecte de construcció, conclou Adif.

 

Participació