La Fundació Montsià acull un jove en pràctiques amb l'ajut del programa Odisseu

Este programa ha atorgat ajuts a empreses per a que estudiants de les Terres de l'Ebre puguen fer les pràctiques a empreses del territori

La Fundació Montsià oferix formació a persones treballadores en situació d'atur
La Fundació Montsià oferix formació a persones treballadores en situació d'atur | Cedida
Redacció
19 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:53h
La Fundació Montsià va concórrer i ha accedit a un dels 45 ajuts al Practicum convocats per la Direcció General de Joventut i la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya que permet als joves quedar-se o tornar al seu territori per a fer les pràctiques obligatòries dels seus estudis de Grau.

El que pretén el Programa Odisseu és incentivar i facilitar el retorn de joves cap al medi rural a partir de la creació d'un programa que facilite la seua inserció laboral i que promogue el compromís social dels i les joves amb el seu territori rural d'origen.

Donat que regions com les Terres de l'Ebre estan lluny dels centres de formació universitaris, estos ajuts incentiven a empreses i institucions a què els joves puguen fer les pràctiques dels seus estudis de Grau a prop de casa, donant valor afegit al territori.

En el cas de l'ajut atorgat a la Fundació Montsià, que ja ha incorporat a una estudiant en Grau en Multimèdia a jornada sencera fins a mitjans de setembre, li permetrà fer millores en l'aspecte comunicatiu i de gestió del web.

El President de la Fundació Montsià, Antonio Ollés, ha remarcat "la satisfacció de poder comptar amb una persona del territori formada que no hage de marxar fora a fer les pràctiques obligades i pugue aprendre de l'experiència laboral, alhora que posa en pràctica els coneixements adquirits durant la carrera. Hi guanyem tots: l'estudiant, l'organització i el territori."

La Fundació Montsià és Centre Col·laborador del Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC) i realitza accions formatives que s'adrecen, principalment, a persones treballadores en situació d'atur. La finalitat d'esta formació és millorar la qualificació professional i la capacitat d'inserció laboral de les persones mitjançant el perfeccionament de les seues competències professionals.