Deltebre Dansa posa a ballar 40 espectacles i 185 professionals en l'edició més internacional

El festival reunix ballarins arribats de més de 50 països de tot el món per fer bategar el delta de l'Ebre fins al 28 de juliol

La carpa de circ del festival Deltebre Dansa tornarà a estar ubicada al Parc del Riu de Deltebre
La carpa de circ del festival Deltebre Dansa tornarà a estar ubicada al Parc del Riu de Deltebre | Cedida
Redacció
19 de juliol del 2018
Actualitzat el 22 de juliol a les 11:20h
Més de 40 espectacles de dansa i circ contemporanis i moltes novetats composen la catorzena edició del Festival Deltebre Dansa, amb una programació artística d’avantguarda, de màxima qualitat, de disciplines variades i amb artistes de tot el món. Entre algunes de les principals novetats, cal destacar el Circuit “Deltebre, atracció natural”. Esta iniciativa, que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Deltebre, es presenta en format de ruta de vuit espectacles que tindran lloc entre Deltebre i el nucli de Riumar, creant una experiència singular que fusiona les arts escèniques i el patrimoni natural únic del Delta de l’Ebre.
 
En esta edició el Festival acollirà un total de 185 participants professionals arribats de més de 50 països de tot el món, els quals també gaudiran de diverses millores qualitatives, com ara l’oferta d’itineraris personalitzats amb fins a 22 tallers professionals impartits per destacades figures de renom del sector, tant nacional com internacional.

Amb shows sorprenents, batalles, improvisació i una sessió de DJ en directe, Soul Train Deltebre serà un dels altres noms més repetits este 2018, sent el primer espai de dansa urbana del Festival Deltebre Dansa. I no podia faltar el que s’ha convertit ja en un dels clàssics, La Nit Solidària i del Circ, una iniciativa del Festival per la qual el circ contemporani i la solidaritat es donen de la mà.
 
A més, durant les dos setmanes (fins al 28 de juliol), es podrà gaudir d’una renovada oferta gastronòmica amb la concentració de Food Trucks que hi haurà al recinte del Festival, al Parc del Riu de Deltebre.
 
D’altra banda, un any més, totes aquelles persones que es vulguen introduir i participar de forma activa en les arts escèniques podran realitzar els cursos d’iniciació. En esta edició, s’ofereixen cinc cursos d’iniciació gratuïts amb un total de 250 places, les quals ja estan cobertes a través de les inscripcions realitzades durant aquestes darreres setmanes.

IV Nit Solidària i del Circ
En esta, ja seran quatre les edicions de La Nit Solidària i del Circ del Festival Deltebre Dansa, una iniciativa amb la qual el circ contemporani i la solidaritat es donen de la mà. Esta vetllada és una forta aposta del Festival per donar veu a la creativitat del circ contemporani, una branca artística que ha experimentat una vertadera revolució, passant de ser considerat un art menor a ser un dels sectors més punters de les arts escèniques.

Este dijous 19 de juliol, amb Pepa Plana com a mestra de cerimònies, a la Carpa Deltebre Dansa es podrà veure dansa acrobàtica, diàbolo, corda, contact ball, clown i roda Cyr de la mà d’algunes de les noves veus creatives del circ contemporani internacional.

I en el marc d’esta nit dedicada al circ, el Festival Deltebre Dansa torna a organitzar una recollida solidària d’aliments i altres productes de primera necessitat que es repartiran entre les persones del municipi que més ho necessiten. La recollida començarà a les 20 h, al Parc del Riu de Deltebre. Es podrà col·laborar amb la donació d’aliments de llarga duració (oli, conserves, etc.) i productes d’higiene personal.