L'Ajuntament de la Ràpita impulsa la reactivació dels locals dels baixos de Garbí

Romanen en desús des que a partir de l’any 2006 va començar a cessar gradualment l’activitat

El Garbeach va ser una de les zones d'oci més populars de les Terres de l'Ebre entre final dels 90 i inici dels 2000.
El Garbeach va ser una de les zones d'oci més populars de les Terres de l'Ebre entre final dels 90 i inici dels 2000. | Cedida
Redacció
19 de juliol del 2018
Actualitzat a les 10:18h
L’Ajuntament de la Ràpita impulsa la reactivació dels locals dels baixos de Garbí, tancats al públic des de de fa anys, amb l’objectiu de donar-los una utilitat com a locals d’oci i/o com a locals comercials, tal com va escollir la ciutadania en la consulta celebrada el 2016.

Per això, ha iniciat un procés previ a la licitació dels locals que pretén detectar les necessitats de futurs operadors econòmics.

Així, des d’esta setmana, i per un termini de 30 dies, els promotors interessats poden presentar les seues propostes de negoci per implantar als locals. 

Este procés arriba un cop l’Ajuntament de la Ràpita ha renegociat amb Ports de la Generalitat una nova concessió, que s’allargaria a 30 anys, per garantir que les inversions a efectuar siguen viables. “No tenia sentit traure els locals a licitació amb una concessió a 5 anys que impedia la viabilitat de qualsevol inversió, i és ara quan ha arribat el moment oportú d’analitzar quins projectes aspiren a desenvolupar-se en este espai ubicat en un indret privilegiat del municipi”, ha explicat l’alcalde Josep Caparrós. 

“Per a l’equip de govern este és un projecte molt rellevant, per la necessitat de revitalitzar un espai urbà que té una gran potencialitat, i alhora per oferir els serveis adequats que s’adapten a l’entorn, a les demandes de la ciutadania i als interessats, de manera que busquem les solucions i alternatives adequades a estos locals, que permeten reactivar la zona”, ha afegit Caparrós. 

Un cop finalitzat el procés previ, es procedirà a efectuar la corresponent licitació amb el procediment de contractació adient. 

Els locals del parc de Garbí romanen en desús des que a partir de l’any 2006 va començar a cessar gradualment l’activitat i fins al seu tancament definitiu. El 2016, en consulta pública, la ciutadania va escollir reactivar la zona amb activitats d’oci nocturn de forma compartida amb activitat diürna i comercial.