trànsit

Els residents del Penedès i les Terres de l'Ebre es queden, de moment, sense les bonificacions dels peatges de l'AP-7

El conseller de Territori i Sostenibilitat retreu la "ineficiència" del govern estatal per explicar el retard en el desviament obligatori de camions de la N-340

per ACN, Flix, 13 de juliol de 2018 a les 19:23 |
Imatge de l'autopista AP-7 al pas per l'Ampolla. | Sílvia Berbís
Aquesta informació es va publicar originalment el 13 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els conductors residents del Penedès i les Terres de l'Ebre es quedaran, de moment, sense les bonificacions promeses per circular per estos dos trams de l'AP-7, tal i com s'havien compromès inicialment el Govern i el Ministeri de Foment. "Estem parlant de vehicles pesants", ha respost dos cops de forma consecutiva el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a la pregunta de si les bonificacions previstes per al desviament obligatori de camions de la N-340 cap a l'autopista s'hi sumaran també les anunciades als conductors que viuen en estos territoris. L'acord inicial entre les dos administracions preveia que els camions veuran bonificat el preu dels peatges en un 42,5% en el cas dels trajectes llargs i dels 50% els locals. En el cas dels residents, els conductors de vehicles lleugers havien de quedar exempts de pagament entre Alcanar i Vilafranca si feien el trajecte d'anada i tornada dins de 24 hores. De moment, però, no s'ha inclòs.

Calvet, d'altra banda, ha apuntat que el Servei Català del Trànsit espera els informes estatals que concreten les bonificacions i que, de moment, no hi ha data per fer efectiva la mesura. "Estem absolutament compromesos que sigui al més aviat possible", ha precisat. En este sentit, ha recordat que el desviament hauria d'estar ja en vigor des de fa temps, seguint el model de la N-II a Girona, i ha retret a l'Estat la seva "ineficiència" per implementar l'acord.

 

Participació