L'Ebre Art & Patrimoni porta la il·lustració a diversos espais de les Terres de l'Ebre

El cicle cultural es realitzarà de juliol a finals de setembre en 9 equipaments culturals de les Terres de l'Ebre

Imatge de la presentació d'Ebre Art & Patrimoni
Imatge de la presentació d'Ebre Art & Patrimoni | Cedida
Redacció
13 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:06h
Este divendres s'ha presentat Ebre Art & Patrimoni, un cicle que es realitza en diferents equipaments patrimonials de les Terres de l'Ebre. L'edició 2018 estarà dedicada a la il·lustració i el patrimoni, després d'haver estat dedicada a l'escultura sonora i a la fotografia, on es van alternant anualment entre Música i Art.
 
En el cicle cultural s'entén la il·lustració artística com una obra original, realitzada amb tècniques que van des del dibuix, el gravat o l'aquarel·la, passant per la serigrafia, la litografia i les tècniques digitals o mixtes.
 
Les activitats es reparteixen en 9 equipaments repartits per les Terres de l'Ebre, el mateix Museu de les Terres de l'Ebre a Amposta, seu de la roda de premsa de presentació, passant pel Museu de la Mar de l'Ebre a la Ràpita, el Centre d'Interpretació de les Barraques del Delta de Sant Jaume d'Enveja, el Centre d'Interpretació de la Vida a la Plana de Santa Bàrbara, el Centre d'Interpretació de la Terrissa de la Galera, el Pavelló firal 1 d'octubre de Móra la Nova, el Museu de la Pauma de Mas de Barberans i l'Ermita de la Pietat d'Ulldecona.
 
En tots estos espais es realitzaran exposicions que mostraran les diverses vinculacions entre la il·lustració i el patrimoni. Com el mateix director del Museu de les Terres de l'Ebre, Àlex Farnós, ha definit "volem mostrar noves mirades que siguen un pol d'atracció tant per a la gent del territori com per a la gent que ve de fora."
 
A la presentació també hi ha estat present l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, que s'ha referit al cicle com "un espai de singularitat, que fa referència a allò que som i que hem sigut. L'Ebre Art & Patrimoni ens ajuda a augmentar el sentiment de pertinença a un territori tan divers com les Terres de l'Ebre i al mateix temps recuperem el nostre patrimoni i la nostra història."
 
Per la seua banda, Ferran Bladé, director territorial de Cultura a les Terres de l'Ebre, s'ha referit al cicle com "una molt bona idea per anar alternant la música i el patrimoni cada any". Bladé també ha destacat que "a l'estiu tenim una activitat cultural frenètica a les Terres de l'Ebre, una bona línia a seguir per al territori".