La Ràpita i Alcanar reclamen solucions per a l'N-340 en el 40è aniversari de la tragèdia dels Alfacs

Cisterna al costat d'una casa destruïda.
Cisterna al costat d'una casa destruïda. | Arxiu José Palanques / Universitat Jaume I
Redacció
11 de juliol del 2018
Actualitzat a les 11:25h
En motiu dels 40 anys de la tragèdia del càmping Els Alfacs, els Ajuntaments de la Ràpita i Alcanar han emès este 11 de juliol un comunicat conjunt en record a les 215 víctimes mortals, les 70 ferides de gravetat i totes les seues famílies, que van patir les “infaustes conseqüències” d’aquell accident del camió carregat de propilè, que va deflagrar mentre transitava per l’antiga N-340 el fatídic 11 de juliol de 1978.
 
Els dos consistoris recorden que a dia d’avui la N-340 “continua amb problemes”, tant de manteniment de la via com de saturació per l’elevat volum de trànsit. Per això, l’Ajuntament de la Ràpita i l’Ajuntament d’Alcanar reclamen a l’Estat espanyol que “implemente d’una vegada per totes solucions al problema viari de l’N-340 al tram de les Terres de l’Ebre, que perjudica greument la ciutadania rapitenca, canareva i ebrenca”.
 
Així mateix, els dos ajuntaments recalquen que la tragèdia s’hauria pogut evitar “si les reclamacions de la ciutadania haguessin estat escoltades i l’Estat espanyol hagués desviat l’N-340 de l’interior dels municipis de La Ràpita i d’Alcanar amb anterioritat”.
 
Alhora, l’Ajuntament de La Ràpita i l’Ajuntament d’Alcanar agraeixen als serveis d’emergències, mèdics i forenses les ingents tasques efectuades, així com als supervivents i a tota la ciutadania, en general, tant de La Ràpita i d’Alcanar, com dels pobles veïns d’Amposta, Tortosa i Vinaròs, que es bolquessin oferint tot el suport i l’ajuda que estava a les seues mans per facilitar les feines de rescat i d’acolliment a les famílies.

Ambdós consistoris també han volgut agrair a la família Gianni – Masià, propietària del càmping Els Alfacs “l’esforç, la vitalitat, la força, la tenacitat i l’empenta que han demostrat durant estos quaranta anys per no defallir, malgrat les doloroses conseqüències d’aquella nefasta tragèdia, i per recompondre, refer i renovar el Càmping Els Alfacs”.