seguretat

El sector agrari tortosí es comunicarà via Whatsapp amb la Policia Local per prevenir robatoris

S'espera que este sistema de comunicació tinga tant èxit com el dels comerciants | L'objectiu del projecte que és aconseguir un intercanvi d'informació àgil

per Redacció , Tortosa, 9 de juliol de 2018 a les 12:33 |
Presentació del projecte Antena Agrària a Tortosa. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 9 de juliol de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tortosa, a través de la Policia Local, posarà en funcionament esta setmana el projecte Antena Agrària. L'objectiu és disposar d'un eficaç sistema d'avís mitjançant la missatgeria instantània, concretament Whatsapp, per a la prevenció de les accions delictives, d'una banda, i transmetre informacions generals sobre qüestions relatives a avisos de Protecció Civil i comunicacions urgents que afecten el sector agrari.

El projecte ha estat presentat en roda de premsa per l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada pels regidors de Seguretat, Alfredo Ferré, i de Sector Primari, Josep Cugat; i l'inspector en cap de la Policia Local, Jesús Fernàndez. 


El projecte Antena Agrària sorgeix després de comprovar l'èxit que ha tingut el programa Comerç Segur i la posterior posada en marxa del projecte Antena Comercial per prevenir i reduir el risc en l'àmbit de la seguretat. Es tracta d'un grup de Whatsapp que els comerciants tenen amb la Policia Local. Ara, a partir d'esta setmana, es posarà en marxa un nou sistema de comunicació adreçat als pagesos, propietaris i treballadors de l'entorn rural, i que ja ha estat presentat a les associacions i sindicats agrícoles.

A través del grup de Whatsapp, la Policia Local pot emetre avisos sobre persones sospitoses de cometre fets delictius, com per exemple robatoris als cultius, que puguen estar actuant en diferents punts del món rural per tal que els propietaris i treballadors prenguen mesures d'alerta i de seguretat adients per evitar estos fets delictius. D'altra banda, els mateixos propietaris i treballadors del sector primari poden alertar a través del mateix grup de Whatsapp de la presència de persones sospitoses. Així mateix, el mateix sistema de comunicació permet transmetre consells de seguretat i avisos que afecten el sector. 


Tal com ha explicat l'inspector en cap de la Policia Local, s'espera que este sistema de comunicació tinga tant èxit com el dels comerciants, i ha recordat el doble objectiu del projecte que és aconseguir un intercanvi d'informació àgil. "Ens obre la comunicació amb el món rural tant per conèixer petits robatoris que a vegades ni es denuncien, com també ens permet geolocalitzar les ubicacions que ens poder servir posteriorment per actuacions de Protecció Civil com incendis", ha manifestat.

 

Participació