Salut aixeca l’alerta sanitària sobre l’aigua de boca a Móra la Nova

Les analítiques han mostrat que el nivell de plaguicida ja torna a estar per sota del límit exigit

Dipòsits d'aigua provisionals a Móra la Nova
Dipòsits d'aigua provisionals a Móra la Nova | Cedida
Redacció
05 de juliol del 2018
Actualitzat a les 16:14h
Els habitants de Móra la Nova ja poden tornar a utilitzar l'aigua de l'aixeta per beure i per preparar aliments. El Departament de la Salut de la Generalitat ha aixecat la prohibició, després que les analítiques hagen mostrat que els nivells de plaguicida estan per sota del llindar exigit. Al dipòsit d'aigua els valors actuals estan en 0,00007 mg/l, sent 0,00010 mg/l el llindar establert. Al pou, les xifres també es situen per sota d'este límit, concretament, en 0,00009 mg/l.

No obstant això, el Departament de Salut requerix que els filtres de carbó continuen instal·lats. L'Ajuntament té llogats estos filtres dos mesos prorrogables. L'alcalde de Móra la Nova, Francesc X. Moliné, assegura que "s'està estudiant la possibilitat de construir una planta de filtratge definitiva. D'esta manera, en un futur, el problema no es podria tornar a repetir".

L'alerta sanitària ha durat 9 dies en total, en els quals l'Ajuntament ha subministrat aigua potable a la població de forma gratuïta, mitjançant uns dipòsits situats en diferents punts del poble.