Adif estudia les causes del descarrilament d'un tren als Guiamets

Els treballs per reparar la catenària s'allargaran durant tot el dia i divendres es podran avaluar els danys, que també han afectat la via, la senyalització i el canvi d'agulles

El descarrilament a l'estació dels Guiamets
El descarrilament a l'estació dels Guiamets | ACN
Redacció
05 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:11h
Adif ha començat a recollir dades per estudiar quines han estat les causes del descarrilament d'un tren de mercaderies dimecres a la nit a l'estació dels Guiamets (Priorat). Mentrestant, ja s'ha encarrilat un dels vagons i es treballa per retirar el material que ha quedat escampat a les vies. Els vagons, d'un tren de mercaderies de l'empresa Comsa, transportaven papers. 
L'incident ha provocat danys a la catenària, a la senyalització, a la via i al sistema de canvi d'agulles. 

Adif, que ja ha començat reparacions, calcula que els treballs s'allargaran durant tot el dia com a mínim i que no serà fins divendres quan es podran acabar d'avaluar definitivament els danys i fer una previsió de restabliment de servei. Mentrestant, Renfe ofereix servei per carretera entre Marçà i Móra la Nova als passatgers dels trens de la R-15 i de tots els regionals que van o vénen de Saragossa.

El descarrilament va passar a dos quarts de deu de la nit de dimecres i Protecció Civil va activar la fase de prealerta del pla d'emergències Ferrocat, ja desactivada. Tot i que en un principi s'havia parlat de quatre vagons descarrilats, finalment la xifra s'ha reduït a tres.