Gervasi Aspa també dixa la Diputació «per jubilació»

Paco Gas i Vanesa Callau rellevaran el republicà a la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Deltebre, respectivament

Redacció
04 de juliol del 2018
Actualitzat a les 19:04h
Gervasi Aspa durant una compareixença de premsa, en una imatge d'arxiu.
Gervasi Aspa durant una compareixença de premsa, en una imatge d'arxiu. | Cedida
El fins ara portaveu del grup municipal d’ERC a Deltebre, Gervasi Aspa, dixarà també de ser diputat provincial. La seua renúncia a l’acta de regidor fa incompatbile que continue ocupant este càrrec a la Diputació. El motiu, segons ha al·legat Esquerra en un comunicat, és la seua “jubilació”, amb efectes el propassat dissabte 30 de juny, concreta la formació recublicana. Una marxa que arriba just després de l’enfervorida polèmica que va esclatar al grup municipal quan al ple del 26 de juny el seu company al consistori, Carles Aliau, fes pública la guerra interna amb l’executiva del partit i amb el mateix Aspa per haver acceptat gestionar des de l’oposició la cartera de Diversificació i Planificació Industrial. Segons ERC, però, “la intenció de prejubilar-se era coneguda per la Permanent de la Federació de l’Ebre del partit des de l’inici de la darrera legislatura municipal, el maig de 2015”. Paco Gas i Vanesa Callau rellevaran Gervasi Aspa a la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Deltebre, respectivament.

Gervasi Aspa ha estat regidor i alcalde de Deltebre durant dues legislatures, diputat provincial i president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana.

Paco Gas, alcalde de Roquetes des del 2007, és president del COPATE, conseller comarcal del Baix Ebre i secretari de Política Parlamentària i vicepresident de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana. Es preveu que assumeixi el càrrec de diputat provincial a finals del mes de juliol.

En el cas de Deltebre, han renunciat a acceptar l’acta de regidors Sebastià Colomines (número 3 de la candidatura), perquè considera que “fa molts anys que és actiu a la secció local i que ara és l’hora que persones joves, amb empenta i il·lusió per nous projectes agafen les regnes del que representa Esquerra Republicana al municipi” i Susanna Gómez (número 4 de la candidatura), presidenta de la Secció Local de l’Aldea i de la Federació Comarcal del Baix Ebre d’Esquerra, pel fet que ja no viu al municipi.

Vanesa Callau, que actualment és presidenta de la Secció Local d’Esquerra Republicana de Deltebre des del 2015 i secretària de la Dona de la Federació Comarcal del Baix Ebre, és diplomada en Magisteri d’Educació Física (UAB) i ha treballat en projectes de noves oportunitats per a joves en risc d’exclusió social i, en l’actualitat, fa d’educadora mediambiental al delta de l’Ebre. És membre de diverses associacions i entitats de Deltebre i està implicada en projectes de voluntariat social. És la primera vegada que pren la responsabilitat d’un càrrec públic. També es preveu que el plens de l’Ajuntament de Deltebre perquè es faci efectiu el relleu siguis durant els mesos de juliol i agost.