L'Ajuntament de Deltebre desmenteix que haja tancat cap inversió amb un grup filipí

Informacions apuntaven que es projectaria un resort de luxe a Riumar que suposaria una inversió de 45 MEUR

Imatge virtual del complex a Riumar.
Imatge virtual del complex a Riumar.
S. Cabanes
04 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:29h
“Amb l’Ajuntament no ha parlat cap grup inversor filipí”. Amb esta contundència s’expressava este dimecres l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, en declaracions a l’aguaita.cat, després que el diari VozPopuli anunciés fa uns dies que la companyia filipina Revolution Precrafted, de la mà del despatx d’arquitectes BC Estudis Architects, (amb seu a Barcelona), preveu crear un ‘resort’ de luxe a Riumar, que suposaria una inversió de 45 milions d’euros.

En la mateixa informació s’anuncia que la construcció d'este complex turístic podria iniciar-se al 2019 i entrar en funcionament al 2020. Es tractaria d’un 'resort' basat en el format del 'Glamping', una mena d’acampada a l'aire lliure, que en este cas seria amb un format de luxe, basat en construccions ecosostenibles envoltades de vegetació autòctona i fins i tot amb una platja natural privada.

Mentre el grup despatx d'arquitectes ja ha difós a través d’un vídeo a les xarxes socials les bondats del projecte, amb una recreació virtual inclosa de com seria, des de l’Ajuntament de Deltebre han rebut la notícia amb una certa incredulitat. “Nosaltres ens hem assabentat per la premsa i no en tenim cap tipus de constància”, afirma Lluís Soler. Tal com assenyala l’alcalde, “quan hi ha un projecte d’este tipus, primer de tot han de venir a l’Ajuntament i entrar-ho. Com a alcalde no tinc cap constància de que això s’haja produït”. A més, “qualsevol cosa que es faça en un àmbit urbanitzable o rústic ha de passar pels corresponents procediments administratius. Si fos urbanitzable s’hauria de fer un pla parcial, un pla de reparcel·lació, un pla d’urbanització,... i, com és evident, això no es fa d’avui per a demà.  A més, a Riumar de sòl urbanitzable directe consolidat en queda molt poc”, ha afegit l’alcalde.

L’estudi d’arquitectura que s’encarregaria de donar forma al projecte assegura a VozPopuli que ja ha tingut “diverses trobades” amb l’Ajutament per tractar sobre este ‘resort’. Lluís Soler desmenteix que això haja estat així, “l’altra cosa és que hi haja gent que haja volgut negociar en nom de l’Ajuntament”, ha etzibat, tot afegint, sense donar més detalls, que “potser quan es trau una notícia així és perquè a algú li interessa”, ha conclòs.