Ràdio Móra d'Ebre - Cadena Ser, Premi Terres de l'Ebre de Periodisme

El treball premiat, d' Andreu Prunera i Adriana Monclús, és un especial sobre el tancament d'Ercros a Flix

Imatge dels premiats.
Imatge dels premiats. | Joan Revillas
Redacció
28 de juny del 2018
Actualitzat a les 11:10h
Ràdio Móra d' Ebre - Cadena Ser ha guanyat el primer Premi Terres de l’Ebre de Periodisme pel treball realitzat per Andreu Prunera i Adriana Monclús, sobre el tancament d'Ercros a Flix, emès el 13 de desembre del 2017.

El jurat del Premi ha valorat l’esforç de producció d’un programa de ràdio de proximitat, amb el que això implica en relació als recursos disponibles, tant humans i materials, així com la temàtica de l'especial, pel seu impacte social i econòmic al municipi de Flix i a la comarca de la Ribera d’ Ebre.

El segon premi ha estat compartit ex-aequo pels equips informatius de les televisions Canal 21 i Canal TEper la cobertura i programes especials dedicats al referèndum de l’1 d’octubre. L'especial informatiu eleborat per la redacció de Canal 21 sobre l'1 d'octubre es va completar amb connexions en directe i opinions d’experts al plató. En el cas del treball de Canalte, elaborat també pels seus serveis informatius, es van emetre imatges d’una trentena de periodistes, col·laboradors i ciutadans enregistrades als col·legis electoral i ha estat el programa més vist de la història d'este canal.

En una segona part de l’acte de lliurament dels Premis,  Antoni Bassas va protagonitzar una conversa amb el president de la demarcació, Josep Baubí, al voltant del llibre publicat pel periodista, Bon dia, son les vuit!, Premi Josep Pla 2018, que recull les seues experiències viscudes durant els anys que va fer El Matí de Catalunya Ràdio. Un llibre que explica la trajectòria del país durant les catorze temporades que va durar l'emissió del programa. Per la seua banda, l’escriptor rapitenc i editor del llibre, Emili Rosales, va agrair la seua presentació dins l’acte de lliurament del Premi Terres de l'Ebre de Periodisme, recordant que el Premi Josep Pla ha arribat als seus 50 anys, combinant periodisme i literatura. 

L’acte de lliurament dels Premis Terres de l’ Ebre de Periodisme va ser presentat per la periodista Sílvia Tejedor, que va donar la paraula en primer lloc al president de la demarcació. Josep Baubí va recordar als presents que l’ objectiu principal de la nova Junta és dignificar la professió i que entre d’altres accions, s'elaborarà un estudi sobre la situació dels mitjans i els seus professional a les quatre comarques ebrenques. Va recordar que el territori ha perdut la majoria de corresponsalies dels mitjans nacionals i que, d’acord amb el Parlament de Catalunya i el Col·legi de Periodistes, es demanarà que les rodes de premsa es convoquen sempre abans de les cinc de la tarda per fer compatible el treball periodístic amb la vida familiar. El president va acabar la seua introducció de la nit del Premi invocant la defensa de la llibertat d’expressió i d'informació.