ERC lamenta l'actuació d'Aspa i amenaça d'empendre accions legals contra Soler

Esquerra subratlla que ha requerit per escrit diverses vegades l’expulsió d'Aliau del grup republicà municipal

Imatge del ple del mes de setembre a l'Ajuntament de Deltebre.
Imatge del ple del mes de setembre a l'Ajuntament de Deltebre. | Cedida
Redacció
27 de juny del 2018
Actualitzat el 28 de juny a les 16:59h
Després del polèmic comunicat llegit ahir al ple municipal pel regidor d’ERC Deltebre, Carles Aliau, on mostrava el seu desacord i els draps bruts amb el portaveu municipal, Gervasi Aspa, i  amb l'executiva local, les reaccions no s’han fet esperar i avui mateix Esquerra Republicana ha fet públic un comunicat tancant files amb l'executiva local, on renega de l'actuació de Gervasi Aspa i amenaça d'emprendre accions legals contra Lluís Soler si no s'expulsa Aliau del grup municipal d'ERC.
 
ERC recorda que el 17 desembre del 2017 l'assemblea local va rebutjar signar un pacte d'estabilitat amb el PDeCat de Deltebre. Aliau, però ,amb la suposada complicitat d'Aspa, en canvi, va acabar-lo implementant de manera tàcita acceptant el càrrec ofert pel Govern Municipal, però sense sortir de l'oposició. Segons afirmava ahir el mateix Aliau, Aspa li va prometre que això no li comportaria ni la renúncia ni l’expulsió del seu grup municipal. Aliau mateix defensa que la maniobra tampoc suposa trencar l'acord de l'assemblea local.
 
Davant d’estos fets, Esquerra Republicana va decidir, en base allò acordat pel mandat de l’assemblea, “expulsar Aliau de militant del partit i fer les gestions davant el Ple municipal per fer-lo fora del grup municipal republicà.”
 
En el comunicat, Esquerra subratlla que ha requerit per escrit diverses vegades l’expulsió d'Aliau del grup republicà municipal per tal que forme part del grup de no adscrits, "però Lluís Soler s’ha negat a fer-lo efectiu".

La última, el darrer mes de juny  quan “es va registrar a l’Ajuntament una darrera sol·licitud de demanda d’expulsió, acompanyant-la d’un informe dels serveis jurídics de la Diputació de Tarragona, en què es fonamentava legalment que l’alcalde hauria de fer efectiva l’expulsió del senyor Aliau del grup municipal d’Esquerra Republicana, cosa que encara no ha fet.”
 
Per tot plegat, els republicans afirmen que “en els pròxims dies, emprendrem accions legals contra l’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, si no fa efectiu el pas del senyor Aliau al grup de no adscrits.”
 
El comunicat també arremet contra Gervasi Aspa: “lamentem l’actuació i absència del portaveu del grup d’Esquerra Republicana al Ple de Deltebre”. 

Vídeo de la intervenció de Carles Aliau al ple de Deltebre: