L’Ametlla de Mar estrena una ambulància municipal de nova generació

El nou vehicle del Servei d'Urgències Municipal té un cost de 70.000 euros assumits íntegrament per l’Ajuntament

L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni; el director dels Serveis Territorials de Salut, Ismael Piñas, i el regidor de Sanitat, Joan Manel Tello, en la presentació de l'ambulància.
L'alcalde de l'Ametlla de Mar, Jordi Gaseni; el director dels Serveis Territorials de Salut, Ismael Piñas, i el regidor de Sanitat, Joan Manel Tello, en la presentació de l'ambulància. | Cedida
Redacció
25 de juny del 2018
Actualitzat el 26 de juny a les 16:13h
L’Ametlla de Mar ha estrenat este dilluns la nova ambulància del Servei d’Urgències Municipal (SUM), un vehicle de nova factura amb un equipament d’última generació per atendre les emergències de la població, però que també cobrix les demandes socials i de serveis preventius.

La nova ambulància té un cost de 70.000 euros assumits íntegrament per l’Ajuntament, i amb ella el govern local referma la seua "aposta per seguir prestant un servei únic a l’Ebre", segons la nota de premsa emesa per l'Ajuntament.

El vehicle s'ha donat a conèixer en un acte amb l'alcalde del municipi, Jordi Gaseni; el director dels Serveis Territorials de Salut, Ismael Piñas, i el regidor de Sanitat, Joan Manel Tello. Gaseni ha destacat que el SUM és “un servei singular”, que demostra “l’esforç que fem per dotar el municipi d’uns serveis sanitaris de màxima qualitat” i ha insistit en la necessitat de mantenir este servei de proximitat que la població “valora molt positivament”.

De fet, diversos veïns s’han acostat per conèixer el nou vehicle, que està equipat com una UVI mòbil; és a dir, té el material necessari per fer una atenció sanitària avançada. Per exemple, disposa de monitor i desfibril·lador semiautomàtic, respirador automàtic, material pediàtric, frigorífic per medicació, aspiradors de secrecions i escalfador de sèrums. També compta amb la darrera tecnologia de senyalització LED.

El SUM es va posar en marxa l’any 2000 i actua com a servei d’assistència a les urgències i emergències del terme municipal, de transport sanitari urgent i d’atenció domiciliària. La plantilla formada per set professionals s’incrementarà aviat, ja que el consistori ha obert una borsa de treball per contractar un nou tècnic d’emergències sanitàries o infermer.