VÍDEO El cantautor tortosí Albino Tena dedica una cançó als presos polítics

'Come home' està dedicada “a totes les persones empresonades injustament per les seues idees”, ha dit el professor de guitarra del Conservatori de Tortosa

1200_1529952932play_1529942030
1200_1529952932play_1529942030
Redacció
26 de juny del 2018
Actualitzat el 04 de juliol a les 12:07h
“Trist dia, què vas fer malament?, què vas dir malament? aquell dia. Trist dia, quan les mentides es van escampant, quan la llei és una amenaça, una vegada més. Sento tot el teu dolor, tots els teus somnis, molt lluny. El meu cor es trenca, el meu cor plora. Torna a casa”. Esta és la lletra de la primera estrofa de la cançó que el cantautor tortosí Albino Tena ha volgut dedicar “a totes les persones empresonades injustament per les seues idees”, ha dit l’autor. Una cançó, segons ha explicat a aguaita.cat, amb la qual vol "expressar la tristesa pel que està passant, d’esta injustícia i el patiment humà que hi ha darrere".

"Quan van empresonar els Jordis, de seguida vaig intuir que el càstig seria exemplar, que n’empresonarien d’altres, que l’Estat ineficient, lent i maldestre per gairebé tot, ara es mostraria implacable i eficient. Malauradament, totes estes prediccions s’han confirmat. D’aquella tristesa anticipada, en va sortir esta cançó, ho havia d’expressar", afirma Tena.

Come home (Torna a casa) és el títol d’esta peça musical que el professor de guitarra del Conservatori de Tortosa ha presentat a les xarxes socials amb un videoclip que és un muntatge d’imatges que ha realitzat la dissenyadora i creativa Marta Viladrich la qual ja va dissenyar el seu CD Cap a on vas. Algunes de les imatges que ha utilitzat per al muntatge ja estaven presents en el llibret del disc, "però ara Marta n’ha fet un altre tractament i ha aconseguit just el que la cançó necessitava", explica l'artista.

Però amb tot, queden símbols per a l’optimisme. La porta oberta evoca temps millors, tal com continua la cançó, en anglès: “Un dia podràs  abraçar el teu fill, podràs onejar la teua bandera, un dia… Algun dia cantaràs la teua cançó, contaràs la teua història, lliure una vegada més”.

De moment, Tena té dos cançons més en projecte, al mateix temps que està preparant el repertori amb temes propis i versions per a les actuacions d'estiu. "La idea és anar fent cançons i donar-les a conèixer. En breu, trauré un tema molt fresc i divertit en català", avança.

Podeu veure el vídeoclip a continuació: