Joan Sabaté, nou subdelegat del govern espanyol a Tarragona

Actualment és el president de l’agrupació local del PSC a la capital del Baix Ebre i membre del Consell Nacional del partit

Redacció
25 de juny del 2018
Actualitzat a les 21:07h
El socialista Joan Sabaté, nou subdelegat del govern espanyol a Tarragona
El socialista Joan Sabaté, nou subdelegat del govern espanyol a Tarragona | Sílvia Berbís
L’exalcalde de Tortosa Joan Sabaté i Borràs serà el nou subdelegat del govern espanyol a Tarragona, segons ha pogut confirmar l’ACN. La delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, li ha comunicat la seua designació este mateix dilluns al matí. Sabaté, que és president de l’agrupació local del PSC de Tortosa i membre del Consell Nacional del PSC, retornarà a la primera línia política en substitució de Jordi Sierra.

Joan Sabaté (Tortosa, 1958) va ser regidor de l’ajuntament de la seva ciutat entre els anys 1991 i 1999, i en va ser l’alcalde entre el 1999 i el 2007. Este històric dirigent socialista també ha estat senador en diverses etapes, del 2000 al 2003, del 2006 al 2008 i del 2011 al 2015. Sabaté també va ser diputat al Parlament de Catalunya del 2003 al 2006.

El nou subdelegat a Tarragona és llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i, actualment, exerceix de professor a l’Institut Cristòfol Despuig de Tortosa, on té plaça.

Segons fonts del partit, Sabaté ha estat escollit per donar més pes a les Terres de l’Ebre en els càrrecs més visibles del partit, on el protagonisme recau a dia d’avui en parlamentaris i alcaldes del Camp de Tarragona. 

En declaracions a l’ACN, Joan Sabaté ha afirmat que està preparat per incorporar-se “de forma immediata en el càrrec” i fer el traspàs amb el seu predecessor, Jordi Sierra.