La Plataforma del Sénia i l’Ajuntament d’Alcanar demanen que es desmantelle la planta terrestre del Castor

Les dos entitats ebrenques han demanat a la ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera, els informes emesos pel govern del PP, així com, els informes del MIT i la Universitat de Harvard

Planta terrestre del Castor, foto d'arxiu.
Planta terrestre del Castor, foto d'arxiu. | ACN
Redacció
21 de juny del 2018
Actualitzat a les 12:59h
La Plataforma del Sénia i l’Ajuntament d’Alcanar han demanat al nou executiu estatal una còpia dels informes emesos pel govern anterior en relació amb el desmantellament del projecte Castor. També demanen que els que es puguen encarregar en endavant i els informes emesos pel MIT i la Universitat de Harvard en relació a este projecte.
 
Tant la Plataforma del Sénia com l’Ajuntament d’Alcanar fan esta petició després que la nova ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, assegurés al ple del Senat d'este passat dimarts que no havia trobat els informes que, suposadament, l'anterior govern espanyol del PP havia encarregat per determinar els hipotètics riscos de desmantellar les instal·lacions del projecte Castor.
 
"A data d'avui no conec estos informes, no els tinc, no els he trobat, encara no tinc constància a qui s'han encarregat i en quin moment estan", s'excusava Ribera, que alhora es comprometia a tenir respostes "el més aviat possible" arran de la pregunta plantejada pel senador d'ERC, Miquel Aubà.
 
Aubà, que ja havia plantejat a l'anterior executiu del PP nombroses preguntes sobre el desmantellament, volia conèixer quan estaran disponibles uns informes que l'anterior Ministre d'Energia, Álvaro Nadal, va utilitzar constantment com a coartada per esquivar la qüestió.
 
La nova Ministra va reconèixer que, fins ara, l'única informació disponible de la que disposa és l'estudi encarregat al MIT i a la Universitat de Harvard, que va ratificar la relació entre sismes i injeccions de gas però que intentava exculpar l'empresa concessionària Escal UGS, controlada per Florentino Pérez.
 
Per la seua banda, l'alcalde d'Alcanar, Alfons Montserrat, ha enviat una carta a Ribera, en què li demana que es desmantelle definitivament la planta terrestre del projecte Castor "establint una planificació seriosa, mitjançant una informació veraç sobre els terminis previstos".
 
A la carta també se sol·licita que s'informe l'Ajuntament d’Alcanar sobre les novetats que hi poguessen haver respecte als presumptes informes, així com sobre els informes que el nou Govern de l’Estat encarregue d'ara en avant.
 
Així mateix, l’alcalde ha recordat que el consistori canareu, com a municipi confrontant amb les instal·lacions terrestres, "ha sol·licitat reiteradament ser considerat part interessada, pels impactes ambientals i ecològics derivats d'estos, sense cap resultat".
 
"Esperem, doncs, que el nou govern tinga una sensibilitat més gran pel que fa a la necessitat de desmantellar un dels projectes més costosos i controvertits dels últims temps", conclou Alfons Montserrat a la carta.