La URV, quarta universitat més valorada de l’Estat

Així ho indica l’U-Ranking, que desenvolupa conjuntament la Fundació BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques

El CRAI de la URV, al Campus Catalunya
El CRAI de la URV, al Campus Catalunya | Jonathan Oca
Redacció
20 de juny del 2018
Actualitzat el 21 de juny a les 11:15h
La Universitat Rovira i Virgili es troba en quarta posició en rendiment en docència, investigació i desenvolupament tecnològic, segons els resultats que s'han presentat avui referents a l'edició 2018 de l'U-Ranking. La universitat té ara per davant la Pompeu Fabra, la Carlos III, la Politècnica de Catalunya i la Politècnica de València; mentre que compartix el quart lloc amb la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Autònoma de Madrid i la Politècnica de València i la Universitat de Cantàbria.

En esta sexta edició del rànquing s'avaluen 61 universitats -48 de públiques i 13 de privades- segons rendiment docent, rendiment investigador i en innovació i desenvolupament tecnològic per separat. La millor posició per a la URV és en recerca, on es troba en tercer lloc. En docència, ocupa el quart lloc, el mateix que en innovació.

Per avaluar l'activitat docent, investigadora i d'innovació i desenvolupament tecnològic de les universitats es tenen en consideració quatre àmbits en cadascuna de les tres grans dimensions: accés a recursos, producció obtinguda, qualitat i internacionalització de les activitats. Cadascun dels quatre àmbits s'analitza a partir d'una sèrie d'indicadors.

Els graus més ben posicionats
Les puntuacions obtingudes en cadascuna de les titulacions a partir dels 256 indicadors que s'han utilitzat per al càlcul del rànquing han permès identificar les universitats millor valorades en els diferents graus que s'oferixen. En la branca d'arts i humanitats, la URV és la primera en els graus d'anglès, història, història de l'art, llengua i literatura hispàniques, llengua i literatura catalanes i antropologia i evolució humana; en la branca de ciències, la URV és la millor posicionada en el grau de química, bioquímica i biologia molecular i enologia. Els graus de geografia i ordenació del territori i el de pilot d'aviació comercial i operacions aèries també es troben en primer lloc.

La pàgina web del rànquing permet comparar més de 2.362 graus universitaris oficials de més de mil escoles i facultats que corresponen a 61 universitats públiques i privades i veure quins estan més ben posicionats.

Estos són alguns dels principals resultats de la sexta edició d'U-Ranking, que desenvolupa conjuntament la Fundació BBVA i l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE). El projecte va començar a desenvolupar-se el 2012 i ha comptat amb el suport d'experts en avaluació de l'activitat universitària i la seua qualitat, que pertanyen a 14 universitats espanyoles.

El rànquing l'encapçalen quatre universitats públiques i posa de manifest que, de nou, Catalunya repetix com el millor sistema universitari espanyol.