El Fòrum del Talent proposa reflexionar sobre la bondat i la vida amb el filòsof Josep Maria Esquirol

La sessió es farà el 28 de juny a les 16.30 hores al Consell Comarcal del Montsià, a Amposta

El filòsof i professor Josep Maria Esquirol, en una imatge d'arxiu.
El filòsof i professor Josep Maria Esquirol, en una imatge d'arxiu. | Adrià Costa
Redacció
20 de juny del 2018
Actualitzat el 21 de juny a les 11:30h
El Fòrum del Talent continua este mes de juny amb la seua programació oferint una sessió a càrrec del filòsof i professor Josep Maria Esquirol, qui portarà al territori, amb la ponència "Vida, bondat i comunitat", el proper 28 de juny al consell comarcal del Montsià (16.30 hores), les seues reflexions sobre conceptes com les afores, enteses com a espai on es dona la vida plena, i de la bondat entesa com a generositat i via per aconseguir la llibertat personal. Esta és la segona proposta de la nova edició del Fòrum del Talent, que impulsa pel Consell Comarcal del Montsià i finançat pel Servei d’Ocupació de Catalunya. 

En les reflexions i els plantejaments, Esquirol qüestionarà també els discursos de la superació personal per "il·lusoris i alienadors" i defensarà la necessitat que l’individu s’adone de les seues condicions i del lloc que té en el món per poder veure les seues possibilitats de creixement.

Josep Maria Esquirol és professor de la Universitat de Barcelona, on dirigix un grup de recerca vinculat a la filosofia i el pensament polític. Entre els guardons que ha rebut hi ha el Premi Ciutat de Barcelona l’any 2015 i el Premio nacional de Ensayo 2016 del Ministerio de Educación, Cultura y Deporte.

El fòrum va arrencar fa cinc anys com una aposta per crear un espai per trobar-se i compartir experiències i noves idees sobre el món i el desenvolupament humà. Està pensat perquè hi participen tant membres de la comunitat educativa, empresarial i social de les Terres de l’Ebre.

La present edició del Fòrum del Talent va arrencar el passat 10 de maig amb una sessió a càrrec del consultor francès Sylvain Loubradou, que va parlar sobre “La desobediència i la vida conscient”. Per al proper 4 d’octubre hi ha programada la presencia de l’artista Marta Galán Sala, amb “La comunitat i la representació d’un mateix”. I es treballa per  designar, de cara al mes de novembre, el darrer ponent del  fòrum. Enguany, la programació va a càrrec de la cooperativa Surtdecasa.cat, que ha pres el relleu del consultor i psicòleg Santi Lopez-Villa.