Deltebre Dansa estrenarà un circuit artístic per espais del Delta i el darrer espectacle de Wim Vandekeybus

La venda d'entrades per als espectacles i les inscripcions als tallers de la 14a edició del festival ja estan disponibles

ACN
19 de juny del 2018
Actualitzat a les 19:02h
Carpa del Festival Deltebre Dansa
Carpa del Festival Deltebre Dansa | Cedida
La 14a edició del festival internacional de dansa i circ contemporani Deltebre Dansa ha posat a la venda les entrades dels espectacles i a disposició del públic les inscripcions als tallers este dimarts al migdia. Una de les novetats enguany és el Circuit 'Deltebre, Atracció Natural', que oferirà, la tarda-vespre del 21 de juliol, una ruta amb 8 espectacles per diversos espais del delta de l'Ebre.

El director de Deltebre Dansa, Roberto Olivan, ha avançat que es tracta d'una "aposta d'obertura" cap a noves activitats que es volen anar incorporant al certamen en edicions futures. En la programació, amb 40 espectacles i 80 artistes participants, també destaca l'esperada estrena de 'Go Figure Out Yourself', de Wim Vandekeybus, que torna a Deltebre per presentar l'esperada proposta en el panorama internacional d'arts escèniques.

El festival, que es farà del 16 al 29 de juliol, s'enorgullix del referent internacional en què s'ha convertit sense haver perdut l'arrelament territorial ni la vessant popular, ja que aconseguix omplir cada jornada la carpa de Deltebre Dansa amb gairebé un miler d'espectadors.

La 14a edició de Deltebre Dansa inclourà més de 40 espectacles de diverses disciplines contemporànies i comptarà amb la presència de més de 80 artistes internacionals, que actuaran a Deltebre entre el 16 i el 29 de juliol. Les inscripcions als cursos d'iniciació, que també s'han obert este dimarts, oferiran gairebé 300 places per aprendre, sense necessitat de cap noció bàsica, ritmes urbans, dansa contemporània – per a nens i adults-, Bollywood per a adults o circ contemporània. Tota l'oferta dels cursos és gratuïta i estan impartits per reconeguts coreògrafs internacionals.

"Estem molt contents de la varietat, de l'enfoc, d'obrir portes a noves propostes, com la proposta de la penúltima nit, molt participativa, amb les veus de la gent jove i les danses urbanes. S'obren projectes nous dins del propi projecte Deltebre Dansa", ha apuntat Roberto Olivan, director del festival. Tant Olivan com l'alcalde de Deltebre, Lluís Soler, han destacat entre estes noves idees el circuit d'espectacles que el 21 de juliol oferirà una ruta d'espectacles de disciplines variades i artistes internacionals que tindrà per colofó una festa DJ a Riumar. L'única d'estes representacions que serà de pagament serà el 'Go Figure Out Yourself' de Wim Vandekeybus, que torna com a Deltebre Dansa per estrenar una de les obres més esperades en el panorama internacional de les arts escèniques. "Va venir fa dos anys i es bonic veure que desitgen tornar aquí amb la seva companyia", ha destacat Olivan. 

Un dels ja "clàssics" del certamen arribarà a la quarta edició. La Nit Solidària i del Circ és una iniciativa on el circ contemporani i la solidaritat es donen la mà. S'hi podrà veure dansa acrobàtica, diàbolo, corda, contact ball, clown i roda Cyr de la mà d’algunes de les noves veus creatives del circ contemporani internacional, amb un "circ tan divers i amb tantes personalitats com les dels seus creadors". Estarà conduit per la pallassa Pepa Plana i es tornarà a impulsar la recollida d'aliments i altres productes de primera necessitat, gràcies a la col·laboració de Creu Roja de Deltebre i les Càrites Parroquials de La Cava i de Jesús i Maria.

El Festival també vol renovar enguany el seu concepte d'street food i proposa una experiència gastronòmica "informal, sorprenent i de qualitat" amb una concentració de Food Trucks, abans i després dels espectacles, on es podran assaborir menjars al costat del riu i de la Carpa Deltebre Dansa. L'oferta anirà variant durant les dos setmanes del festival. 

L'alcalde de Deltebre ha remarcat el rèdit turístic que aporta Deltebre Dansa al municipi i el delta de l'Ebre. "quan coneixen tot això, es contagien de bona energia i expliquen als seus països en percepcions positives per donar un enfocament turístic que també volem. Tot això és el festival Deltebre Dansa", ha apuntat Soler. Des del consistori i l'organització s'ha tret pit per tota la feina i reconeixement assolit en estos anys. "14 anys, vistos en perspectiva, d'una cosa que va començat amb bones intencions i ha acabat sent un èxit internacional reconegut arreu, no ens dixen indiferents. Perquè Deltebre Dansa va començar amb este  esclat artístic però també contaminat amb l'avantguarda de les arts escèniques que ha acabat amb un llarg camí per endavant i un reconeixement internacional que ens dona molt orgull a tots", ha afegit l'alcalde.