La Policia Local d’Ulldecona salva un ciclista perdut al Montsià

Estava enmig del barranc del Pare Pasqual, en un indret de molta vegetació, amb una pendent molt pronunciada, marges de pedra desfets pel pas del temps, i de molt difícil accés

Els agents van localitzar el ciclista perdut z la zona del barranc del Pare Pasqual.
Els agents van localitzar el ciclista perdut z la zona del barranc del Pare Pasqual. | Cedida
Redacció
18 de juny del 2018
Actualitzat a les 19:45h
Agents de la Policia Local d’Ulldecona van rebre dijous al vespre una trucada d’un ciclista que, de ruta per la Serralada del Montsià, s’havia desorientat i no podia sortir del lloc on es trobava. El ciclista va poder enviar-los la seua localització a través del telèfon i, els agents de la Policia, després d’una llarga caminata i en contacte amb Mossos d’Esquadra, van poder veure que el ciclista estava enmig del barranc del Pare Pasqual, en un indret de molta vegetació, densa i atapeïda, amb una pendent molt pronunciada, amb molts marges de pedra desfets pel pas del temps, i de molt difícil accés. Després de diversos intents, es va optar per pujar fins un corriol proper a l’accés a la Via Ferrata i, des d’allí, donar-li indicacions al ciclista per anar pujant barranc amunt, mentre la Policia hi accedia des de dalt. Finalment, l’operació va acabar vora la una de la matinada. 

Davant la campanya d’estiu i el progressiu augment d’excursionistes i ciclistes a la Serralada del Montsià, la Policia Local d’Ulldecona demana a tothom prudència a l’hora d’endinsar-se a la muntanya, atès que els darrers mesos ha pujat també el nombre d’actuacions i rescats que han hagut de fer els cossos de seguretat i emergència.  

"Abans de sortir a la muntanya, cal equipar-se adequadament, amb material, roba i calçat fort, transpirable i impermeable", apunta en una nota de premsa. També es recomana informar-se de les condicions meteorològiques i de la seua possible evolució al llarg del dia,. És imprescindible planificar el recorregut i anar acompanyat o comunicar a algú on teniu previst anar. També suggerix anar acompanyat i portar algun dispositiu de localització, així com portar sempre damunt aigua i alguns aliments. En cas d’accident, cal avisar els serveis d’emergències a través del 112.