Protesta sindical a Tortosa contra el «clientelisme» a l'ensenyament públic

Es tracta d'una acció contra les entrevistes personals i per la derogació del decret de plantilles

Entrada als serveis territorials d'Ensenyament a Tortosa.
Entrada als serveis territorials d'Ensenyament a Tortosa. | Cedida
Redacció
18 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:19h
Delegats sindicats d’USTEC-STEs de les Terres de l’Ebre han realitzat este matí una acció de protesta, als Serveis Territorials d’Ensenyament, contra les entrevistes personals a l’ensenyament públic i per la derogació del decret de plantilles que permet “pràctiques clientelars i discriminatòries”, segons denuncien.

L’acció s’emmarca dins un seguit d’accions similars realitzades de manera simultània a totes les delegacions territorials d’ensenyament de Catalunya. A la de Terres de l’Ebre, ha consistit en la penjada de cartells contra el Decret de Plantilles a l’interior i exterior de la delegació.
Així com la instal·lació d’un endoll (denunciant l’’endollisme’) a la porta de la delegació. Seguidament, s’ha llegit un manifest en què es 2denuncia el desplegament d’un “model privatitzador” que ha modificat  “les relacions laborals entre els treballadors públics i l’Administració”.

Un sistema, denuncien, que “està pensat perquè les direccions dels centres puguen actuar com a caps de personal d’una empresa privada, obviant que estem parlant de llocs de treball públics que, per llei, s’han de cobrir sota els principis d’objectivitat i transparencia”.