VIDEO | L'incendi de les drassanes Nicolau de la Ràpita, des del mar

El foc, extingit este diumenge al migdia, ha cremat completament dos naus de producció de vaixells, que sumen 2.000 m2, amb col·lapse estructural, així com embarcacions i materials diversos

1200_1529232935play_1529225720
1200_1529232935play_1529225720
Redacció
17 de juny del 2018
Actualitzat a la 13:03h
Els Bombers de la Generalitat han donat per extingut cap a tres quarts de dotze d’este diumenge al migdia l’incendi que es va declarar este dissabte a la nit, a les 21.07 hores, i que ha calzinat dos naus de la històrica empresa Construccions Navals Nicolau de la Ràpita. Una persona va haver de ser evacuada pel SEM a l’hospital d’Amposta, ferida menys greu.

Segons els Bombers, l’avís va alertar anit que s’havia iniciat un incendi a l’embarcador de les Muscleres, a l’anomenada “petita Venècia” de la Ràpita. Fins al lloc dels fets es van desplaçar una dotzena de dotacions de Bombers que a les tres de la matinada van poder donar el foc per controlat.

Un dels testimonis que va trucar al 112 per donar l'avís ha explicat a l'aguaita.cat que "en veure el foc a la vora de les drassanes, els vaig alertar del perill donat que allí hi havia molta fibra, resines i materials inflamables. Ens vam apropar en barca a la zona i vam veure com el foc prenia una barcassa i començaven a explotar coses, de manera que vam tornar a port".

L’incendi, especifiquen els Bombers, ha cremat completament dos naus de producció de vaixells de les drassanes Nicolau, que sumen 2.000 m2, amb col·lapse estructural, així com embarcacions i materials diversos, i una zona de vegetació que hi havia entre elles, d’uns 5.000 m2. Es tracta d'una empresa emblemàtica i històrica a la Ràpita, amb un segle d'activitat. 

Este matí encara quedaven punts calents al perímetre i a dins, i tres vehicles d’aigua de Bombers de la Generalitat han estat remullant la zona des de fora ja que hi havia perill que la nau pogués col·lapsar.

Cap a tres quarts de dotze del migdia el foc s’ha donat per extingit i les dotacions de Bombers s’han retirat de la zona.

Una persona ferida menys greu ha estat traslladada a l’Hospital d’Amposta pel  Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Al lloc dels fets també hi van treballar cinc unitats dels Mossos d’Esquadra.

Dos persones de l’habitatge del costat de la nau van ser desallotjades i, segons els Mossos d’Esquadra, ja han pogut tornar al seu domicili. Des de fa unes hores també s’ha pogut reobrir la circulació a la TV-3408, que esta nit havia estat temporalment tallada a causa de l’incendi.

Podeu veure aquí el vídeo des del mar, cedit per Albert Grassa: